Dit zijn Spotify's nieuwe gepersonaliseerde afspeellijsten

Door: Justin Doornekamp | 01 oktober 2019 17:10

Privacyvoorwaarden Spotify
Blog

Spotify heeft twee nieuwe afspeellijsten toegevoegd, die zonder twijfel in de smaak gaan vallen bij veel muziekliefhebbers.

Sinds afgelopen week zijn er twee persoonlijke afspeellijsten bijgekomen, te weten Op herhaling en Even terugspoelen. In de lijsten vind je nummers die je in de afgelopen tijd veel hebt geluisterd.

In de lijst Op herhaling staan nummers die je grijs hebt gedraaid in de afgelopen dertig dagen. Spotify werkt de lijst automatisch bij met je nieuwe favorieten, waardoor de playlist altijd actueel blijft.

Met Even terugspoelen duikt Spotify dieper in je muziekgeschiedenis. In de lijst, die iedere vijf dagen wordt bijgewerkt, vind je nummers die je langer geleden vaak hebt afgespeeld. Om overlap tussen de twee nieuwe afspeellijsten te voorkomen, zul je niet twee keer dezelfde nummers voorgeschoteld krijgen.

De lijsten zijn niet alleen beschikbaar voor betalende klanten, maar ook voor muziekliefhebbers die geen betaald abonnement hebben afgesloten bij de streamingdienst. Ga binnen Spotify naar Gemaakt voor jou. Onder het kopje Uniek voor jou vind je de twee nieuwe lijsten.

De nieuwe lijsten van Spotify lijken een beetje op andere lijstjes van de streamingdienst, als Jouw Summer Rewind, waarin alle nummers zijn verzameld die je afgelopen zomer hebt grijsgedraaid. Daarnaast krijgen gebruikers ieder jaar een lijst voorgeschoteld met daarin hun favoriete nummers van dat jaar.

Meer persoonlijke lijsten

Spotify heeft inmiddels een reeks persoonlijke afspeellijsten in het aanbod, waaronder Daily Mixes, Release Radar en het immens populaire Discover Weekly. Door complexe algoritmes kan Spotify inmiddels perfect op maat gemaakte afspeellijsten maken.

Veel andere diensten volgen nu het voorbeeld van de streamingdienst. Zo is YouTube enkele dagen geleden met de uitrol begonnen van een Discover Mix-lijst, die in principe een eigen versie is van Discover Weekly. Sinds enkele jaren biedt Apple Music ook een Voor jou-gedeelte, waarin gepersonaliseerde muziekaanbevelingen te vinden zijn naast mixen die speciaal voor gebruikers worden aangemaakt.

0 Reactie(s) op: Dit zijn Spotify's nieuwe gepersonaliseerde afspeellijsten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.