Waarom heet Windows 10 niet gewoon Windows 9?

Door: | 03 oktober 2014 06:10

Apps & Software

Waarom Windows 10? En geen Windows 9? Omdat oude programma's zo zijn ontwikkeld dat ze Windows 95 en 98 aanroepen op alleen het cijfer 9. En dat zou dus een probleem zijn als het nieuwe besturingssysteem ook 9 had geheten. Althans, zo gaat nu een nieuwe theorie.

Volgens een Redditor die claimt een ontwikkelaar bij Microsoft te zijn, heeft de nieuwe Windows het opvolgingsnummer 10 gekregen in plaats van 9, omdat veel softwareprogramma's juist '9' aanroepen als ze zoeken naar Windows 95 en 98. Dat probleem zou gevonden zijn in de eerste testen van Windows '9' met software van andere partijen.

'9' had voor problemen gezorgd

Het lijkt een even plausibele reden als elke andere theorie die nu de wereld rondgaat, vooral omdat Microsoft zelf nog steeds niets wil zeggen over de nummering. Maar een verdere uitdieping van Engadget, dat zegt verschillende software-ontwikkelaars te hebben gesproken hierover, lijkt toch wel te bevestigen dat een eventuele Windows 9 inderdaad voor problemen had kunnen zorgen.

Daarnaast hebben andere ontwikkelaars naar aanleiding van de discussie op Reddit zelf eens de zaak onderzocht, en dat lijkt eveneens een bevestiging van het probleem op te leveren, zie deze uitkomst van een zoekopdracht naar broncode's die Windows 9 (of 9.*) aanroepen.