Waarom verdwijnen veel superhelden van Netflix?

Door: Justin Doornekamp | 08 maart 2019 17:49

Captain Marvel
Blog

Netflix kondigde recent aan dat de series Iron Fist, Daredevil en Luke Cage worden stopgezet en andere Marvel-films en -series zullen binnen niet al te lange tijd van de streamingdienst worden verwijderd. Waarom eigenlijk? En wat moeten we allemaal nog meer gaan missen?

Een ietwat vreemde keuze leek het toen Netflix eind vorig jaar aankondigde dat er geen vierde seizoen meer komt van de populaire superheldenserie Daredevil. Hoewel de streamingdienst geen officiële kijkcijfers naar buiten brengt, houden enkele onafhankelijke analytici zo goed mogelijk het kijkersgedrag bij. Wat blijkt? Daredevil behoort anno 2019 nog steeds in de top drie best bekeken series, naast Stranger Things en Narcos: Mexico. Van Luke Cage en Iron Fist waren er ook al twee seizoenen verschenen, maar op beide series komt er geen vervolg.

Fans van de Marvel-series moeten het nu doen met Jessica Jones en The Punisher, maar de vraag is hoelang deze series nog op Netflix te vinden zijn. Het lijkt er namelijk op dat alles wat uit de Marvel-stal komt langzaam verdwijnt van de streamingdienst en alles duidt erop dat Disney de boosdoener is.

Disney+

Disney is namelijk eigenaar van Marvel en wil zoveel mogelijk series en films van het productiehuis van Netflix hebben, omdat het bedrijf een eigen streamingdienst aan het opzetten is, genaamd Disney+. Disney wil zoveel mogelijk Marvel-series en -films gaan overhevelen, om liefhebbers te laten overstappen van Netflix naar Disney+. Ook alles van Star Wars zal vermoedelijk uiteindelijk zijn weg vinden naar de streamingdienst van Disney en mogelijk verdwijnen ook films van Pixar. In Nederland gaat het dan bijvoorbeeld om Finding Nemo, Wall-E en Finding Dory.

Het is niet exact bekend welke films en series er gaan verdwijnen en op welke termijn dit zal plaatsvinden. Ook is niet duidelijk wanneer en in welke regio’s de streamingdienst van Disney wordt gelanceerd, al mikt het bedrijf op een lancering eind 2019. Er wordt dan ook gespeculeerd dat films en series van Disney dit jaar geleidelijk verdwijnen.

Snel nog alle films en series van Disney kijken voordat ze verdwijnen op Netflix? Op de site Opnetflix vind je een overzicht van alles wat er nu beschikbaar is.

0 Reactie(s) op: Waarom verdwijnen veel superhelden van Netflix?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.