Waarom je Twitter-berichten van wereldleiders niet altijd meer kan retweeten

Door: Justin Doornekamp | 29 oktober 2019 17:30

privacyvoorwaarden twitter
Blog

Twitter gaat ingrijpen bij wereldleiders die de regels overtreden. Binnenkort wordt de interactie met Twitter-berichten van grensoverschrijdende landbestuurders beperkt.

De social media-gigant heeft aangekondigd dat berichten van bepaalde wereldleiders straks niet meer leuk gevonden kunnen worden en dat er ook niet meer op de berichten kan worden gereageerd. Retweeten is eveneens niet meer mogelijk, maar retweeten met opmerking nog wel, waardoor gebruikers toch hun mening kunnen blijven spuien over opmerkingen van wereldleiders.

Met deze beslissing wil Twitter dat gebruikers onverminderd op de hoogte blijven van wat er speelt in de wereld, maar dat er meer balans komt in het naleven van de regels op het social media-platform. Er is in de afgelopen maanden namelijk nogal wat kritiek geweest op de manier waarop Twitter omgaat met wereldleiders die de regels overtreden.

"Als het gaat om uitspraken van wereldleiders op Twitter, begeven we ons grotendeels op nieuw terrein", aldus de microblogsite.

Afgelopen jaar liet Twitter weten niet van plan te zijn om de Amerikaanse president Donald Trump een ban op te leggen, ondanks opruiende tweets. Trump dreigde onder meer een oorlog te starten tegen Noord-Korea. Twitter besloot eerder dit jaar wel een Twitter-bericht van de Iraanse grootayatollah Ali Khamenei te verwijderen, waarin hij opriep tot de moord op novellist Salman Rushdie.

"We willen duidelijk maken dat wereldleiders niet volledig boven ons beleid staan", aldus Twitter. Normale gebruikers krijgen doorgaans direct een ban opgelegd als zij bijvoorbeeld terrorisme promoten, privégegevens delen of aanzetten tot geweld.

Waarschuwing

Maar als er wereldleiders bij betrokken zijn, wil Twitter grensoverschrijdende berichten niet direct verwijderen om de publieke discussie in stand te houden. In dergelijke gevallen waarschuwt Twitter wel dat het betreffende bericht de eigen regels overschrijdt en gebruikers moeten nadrukkelijk eerst goedkeuring geven voordat ze het bericht kunnen lezen.

0 Reactie(s) op: Waarom je Twitter-berichten van wereldleiders niet altijd meer kan retweeten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.