Waarom Spotify binnenkort beter werkt voor families

Door: Justin Doornekamp | 05 september 2019 17:54

Privacyvoorwaarden Spotify
Blog

Spotify gaat wat aanpassingen doen aan het familieabonnement, waardoor het abonnement daadwerkelijk beter zal werken voor families. Dit verandert er.

Door de nieuwe aanpassingen moeten ouders meer controle krijgen over het luistergedrag van hun kinderen. De streamingdienst heeft de update al doorgevoerd in Ierland. Andere landen waarin het familieabonnement wordt aangeboden, zullen snel volgen.

Dit is er nieuw

Het account van je kinderen kun je binnenkort beperken door een filter voor expliciete inhoud aan te zetten, hetgeen moet voorkomen dat zij nummers luisteren die door Spotify als expliciet worden beschouwd. De filter kun je vervolgens alleen uitzetten door middel van een wachtwoord en enkel vanuit het hoofdaccount, waardoor in principe alleen ouders de bevoegdheid hebben om dit te doen (tenzij je kinderen natuurlijk achter het wachtwoord komen).

Een andere nieuwe feature binnen het familieabonnement is de Family Mix, een gepersonaliseerde afspeellijst met een verzameling nummers die passen bij het luistergedrag van alle accounts bij elkaar. Volgens Spotify kun je binnen de mix bepaalde accounts in- of uitschakelen, om de afspeellijst af te stemmen op de gebruikers die op dat moment naar de lijst luisteren. Is je vader helemaal geobsedeerd door André Hazes en is hij niet thuis? Zet zijn account even op non-actief en je krijgt in de mix geen vergelijkbare muziek te horen.

Tablet met Spotify

Meer voor families

Het familieabonnement werd in 2014 door Spotify gelanceerd en biedt de mogelijkheid voor maximaal zes personen om een account te delen voor de prijs van 14,99 euro. Gezien een individueel account 9,99 euro kost, biedt dit per persoon een flinke korting. Hoewel alle accounthouders volgens de regeltjes op hetzelfde adres dienen te wonen om voor Premium for Family in aanmerking te komen, heeft Spotify er tot voor kort verder weinig aan gedaan om de streamingdienst echt toegankelijker te maken voor families. Met de laatste aanpassingen, lijkt Spotify een stap in de goede richting te zetten.

0 Reactie(s) op: Waarom Spotify binnenkort beter werkt voor families

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.