Waarom worden mijn emoji niet getoond?

Door: Martin Gijzemijter | 22 juli 2020 12:13

nieuw in android o
How To

Tegenwoordig gebruikt vrijwel iedereen emoji om zichzelf uit te drukken. Inmiddels bestaan er heel veel verschillende emoticons en je kunt er nog veel meer zelf downloaden. Niet iedere emoji wordt altijd goed getoond aan je gesprekspartner. Waar komt dat door en wat kun je daaraan doen?

Je hebt het ongetwijfeld wel eens meegemaakt, iemand stuurt je een mailtje met daarin iets dat overduidelijk een of andere smiley of emoji zou moeten zijn, maar alles dat jij ziet is een vreemd symbool of een letter bijvoorbeeld de letter J). Hoe kan het dat sommige emoji niet getoond worden? Het eenvoudige antwoord: omdat het geen emoji zijn.

Daarom worden emoji niet getoond

Het feit dat we allemaal een standaard set emoticons naar elkaar kunnen sturen, daar zijn we inmiddels zo aan gewend dat we ons eigenlijk helemaal niet meer realiseren dat daar niets vanzelfsprekends aan is. Een paar jaar geleden was dat lang niet zo logisch. Wanneer iemand je een emoticon stuurde (dus nog voor de introductie van de emoji) was de kans groter dat je het niet kon zien dan dat wel. De reden daarvoor is dat de voorwaarde voor het tonen van een dergelijke emoticon, is dat jij diezelfde emoticon op je systeem geïnstalleerd hebt.

De grap is namelijk dat men je doorgaans helemaal geen plaatje stuurt, maar simpelweg een commando dat de weergave van die emoticon op jouw systeem activeert (daarmee wordt dataverkeer bespaard, omdat de afbeelding niet gestuurd hoeft te worden). Dat is dan ook de kracht van emoji en de standaardintegratie binnen, bijvoorbeeld iOS en andere platformen. Iedereen heeft precies dezelfde emoticons geïnstalleerd, en daarom is de emoji die een ander stuurt, precies de emoji die jij ziet.

Met dit in het achterhoofd is het dus vrij logisch dat, wanneer iemand je een emoticon stuurt die hij / of zij met software op zijn / haar systeem geïnstalleerd heeft, niet wordt weergegeven op jouw systeem (want jij hebt die software niet). Kortom, je hoeft je geen zorgen te maken: het ligt niet aan jou, het ligt aan hen!

Stickers

Kun je niet genoeg krijgen van emoji en wil je binnen WhatsApp meer mogelijkheden om jezelf te uiten, dan kun je in plaats van emoji ook stickers gebruiken. Dit zijn eigenlijk grotere emoji en die worden dan ook anders weergegeven. Een sticker is juist wel een plaatje en dus niet standaard ‘ingebakken’ in de software. Lees hier meer over WhatsApp-stickers.

0 Reactie(s) op: Waarom worden mijn emoji niet getoond?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.