Waarschuwingen uitschakelen in Windows 7

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 26 november 2010 13:26

Apps & Software

Wanneer u Windows 7 hebt, is het u vast wel eens opgevallen dat u telkens toestemming moet geven wanneer u iets wilt installeren. Die functie is met een reden ingebouwd, maar kan behoorlijk op uw zenuwen werken wanneer u veel dingen op de pc doet die dit dialoogvenster voor bevestiging oproepen. Gelukkig kunt u het uitschakelen.

Voor we u uitleggen hoe u deze meldingen uitschakelt, is het wel belangrijk om te weten waarom u ze überhaupt ziet. In feite is het een bescherming tegen malware. Deze kwaadaardige vormen van software weten zich doorgaans zonder uw medeweten op uw computer te installeren. Om die reden geeft Windows 7 telkens een melding wanneer er iets wordt geïnstalleerd. U kunt zich voorstellen dat wanneer u veel met de computer werkt, die melding echt kan gaan irriteren. U kunt deze dus uitschakelen, maar als u geen goede beveiligingssoftware hebt geïnstalleerd, kan dat dus riskant zijn, oftewel: u moet zelf afwegen of het wegnemen van de irritatie opweegt tegen het toenemen van het risico.

Uitschakelen

Gebruikersaccountbeheer uitschakelen is heel eenvoudig. Klik op Start / Configuratiescherm / Gebruikersaccount. In het venster dat verschijnt, klikt u op Instellingen voor Gebruikersaccountbeheer wijzigen. U kunt nu vier niveaus selecteren, en bij elk niveau wordt er aangegeven wat voor effect het niveau precies heeft. Standaard staat de schuifregelaar bijna bovenaan (maar niet helemaal). U kunt deze nóg een positie hoger slepen (dit is de meest veilige instelling) als u ook meldingen wilt laten weergeven wanneer u instellingen in Windows wijzigt, en niet alleen wanneer programma's wijzigingen aanbrengen aan uw computer. Sleept u de schuifregelaar helemaal naar beneden, dan zijn de meldingen volledig uitgeschakeld. Kies de instelling die het beste bij uw wensen past en klik vervolgens op OK. Wilt u later toch een ander niveau, dan kunt u uiteraard de schuifregelaar weer naar een ander niveau schuiven.

U kunt de weergave van berichten uitschakelen, maar houd er wel rekening mee dat dit enig risico met zich meeneemt.

0 Reactie(s) op: Waarschuwingen uitschakelen in Windows 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.