Wachtwoord 6,5 miljoen LinkedIn-accounts gelekt

Door: Elmar Rekers | 06 juni 2012 15:17

Apps & Software

Het wachtwoord van bijna 6,48 miljoen LinkedIn-gebruikers is gelekt. Dat schrijft althans de Noorse website Dagens IT. Een bezoeker van een Russisch forum claimt verantwoordelijk te zijn voor de grote kraak.

De forum-gebruiker heeft woensdag een bestand met 6.485.020 versleutelde LinkedIn-wachtwoorden geüpload, maar houdt de gebruikersnamen voorlopig achter de hand. Hoewel de kraak nog niet door het sociale netwerk is bevestigd, zeggen verschillende LinkedIn-gebruikers op Twitter dat ze hun wachtwoord in de lijst hebben teruggevonden.

Wachtwoord wijzigen

Geruchten gaan dat de encryptie van zo'n 300 duizend wachtwoorden reeds is gekraakt. Mikko Hypponen, chief research officer bij beveiligingsbedrijf F-Secure, adviseert LinkedIn-gebruikers dan ook zo snel mogelijk hun wachtwoord te wijzigen. "Wij denken dat het hier om een authentieke kraak gaat", aldus Hypponen.

Hoe de hacker aan de wachtwoorden komt is nog niet bekend. Wel werd woensdag eveneens duidelijk dat de LinkedIn iOS-applicatie data uit de agenda van sommige gebruikers onversleuteld naar de servers stuurt. Het sociale netwerk zegt dit euvel middels een update te gaan verhelpen. LinkedIn telt inmiddels ruim 160 miljoen gebruikers.

0 Reactie(s) op: Wachtwoord 6,5 miljoen LinkedIn-accounts gelekt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.