Wachtwoord draadloos netwerk kwijt

Door: Robbin Ooijevaar | 30 juli 2010 17:24

Apps & Software

We krijgen regelmatig vragen over het wachtwoord om toegang te krijgen tot een draadloos netwerk (netwerksleutel). Dit wachtwoord hebt u nodig om bijvoorbeeld een nieuw notebook aan uw draadloze thuisnetwerk toe te voegen.

Op sommige draadloze modems vindt u de sleutel op een sticker. Als u nooit iets hebt ingesteld, is uw netwerk onbeveiligd of heeft het draadloze toegangspunt een andere manier van koppelen. Bijvoorbeeld met een knop op het kastje die u in dient te drukken, waarna u de nieuwe computer toestaat om te verbinden.

Indien één van de computers correct is verbonden met het draadloze netwerk, kunt u met het hulpprogramma NirSoft WirelessKeyView de sleutel uitlezen in Windows. WirelessKeyView hoeft u niet in te stellen. Het programma toont direct een overzicht van alle bekende draadloze netwerken, de bijbehorende beveiliging en het wachtwoord om toegang te krijgen.

Let op! Veel virusscanners gaan over de rooie als u NirSoft WirelessKeyView probeert te downloaden en/of te installeren. Op dit overzicht van VirusTotal.com kunt u zien of uw virusscanner daar alarm over gaat slaan. Deze meldingen, hoe talrijk ook, zijn niet terecht, zie deze uitleg van de maker van het programma.

Als laatste noodgreep kunt u een nieuwe sleutel instellen in uw draadloze toegangspunt en alle computers opnieuw aanmelden. De manier waarop u de sleutel opgeeft, verschilt per toegangspunt. Raadpleeg de handleiding en zoek naar een instelling die lijkt op 'wireless security'. Geef uw draadloze netwerk tevens een nieuwe naam, anders proberen uw bestaande computers zich aan te melden met het verkeerde wachtwoord. De nieuwe naam (SSID) stelt u in bij iets dat lijkt op 'wireless basic settings' of 'network name'.

NirSoft WirelessKeyView maakt de sleutel van uw draadloze netwerk zichtbaar, zodat u deze kunt instellen op uw nieuwe computer.

0 Reactie(s) op: Wachtwoord draadloos netwerk kwijt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.