WakeMeOnLan 1.36

Door: robbert-brus | 13 juni 2012 12:44

Apps & Software

WOL (Wake-on-Lan) is een optie die het mogelijk maakt een computer via het netwerk op te starten. In 1997 werd WOL door IBM en Intel geïntroduceerd en is overgenomen door veel fabrikanten. Een erg handige optie, zo kan bijvoorbeeld de computer op zolder worden gewekt uit slaapstand, zonder daarvoor de trap op te hoeven. Een tooltje waarmee u dit kunt doen is WakeMeOnLan.

WakeMeOnLan kan net als de meeste andere programma's van NirSoft direct zonder installatie worden gebruikt. Ook neemt de tool het apart te downloaden taalbestand automatisch over als deze in dezelfde map is geplaatst. De interface is overzichtelijk en eenvoudig in gebruik. Met een werkbalk kunnen handelingen worden gestart, zo is er een pictogram met een wekker om de computer te wekken. Tevens zijn alle opties te vinden onder het menu Bestand.

Met een druk op de startknop wordt het netwerk volledig gescand en alle computers (die op dat moment aan staan) komen vervolgens in het overzicht te staan. Via de geavanceerde opties bestaat de mogelijkheid het IP-bereik uit te breiden.

Klik met de rechtermuisknop en kies Geselecteerde computer wekken, om deze op te starten.

Werking afhankelijk van hardware

Wees niet verrast als het programma niet direct werkt. De optie WOL is niet standaard ingeschakeld. Het is ook niet compatibel met alle netwerkkaarten en het werkt het niet met draadloze netwerkapparaten. Vaak kan de optie via het BIOS worden geactiveerd. Omdat het per fabrikant nogal verschilt hoe het BIOS geconfigureerd wordt, is het niet mogelijk hier een specifieke beschrijving van te geven. Hanteer de handleiding van uw computer of moederbord.

WakeMeOnLan is een zeer klein programma van slechts 232 KB dat (als uw netwerk en computer het toelaten), erg gemakkelijk werkt.

WakeMeOnLan 1.36

Freeware

Taal Engels (Nederlands taalpakket aanwezig)

Download 232 KB

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker NirSoft

Oordeel 8/10

Pluspunten

Geen installatie

Klein licht programma

Doeltreffend

Minpunten

WOL kan lastig zijn om in te stellen

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: WakeMeOnLan 1.36

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.