Wallpaper Juggler 0.5.3

Door: Maikel Dijkhuizen | 26 maart 2010 11:14

Apps & Software

In Windows 7 bestaat er de mogelijkheid om na een bepaalde periode automatisch de bureaubladachtergrond te wisselen. Dat is een goede vernieuwing, aangezien het leuk is om zo nu en dan tegen een andere afbeelding aan te kijken. In XP en Vista kunt u het helaas uitsluitend handmatig wijzigen. Met behulp van Wallpaper Juggler brengt u daar gelukkig verandering in.

Wallpaper Juggler is een simpel tooltje dat uw bureaubladachtergrond automatisch verandert. Het programma vereist geen installatie en is op de achtergrond van Windows actief. U bedient de software vanuit het Systeemvak met de rechtermuisknop. Via Preferences komt u in het configuratiemenu terecht. Met Add voegt u één of meerdere mappen met afbeeldingen toe, waar het programma willekeurig tussen wisselt. Nuttig is dat de software ook afbeeldingen in onderliggende mappen herkent als bureaubladachtergrond. Verder geeft u in het uitrolmenu aan na hoeveel tijd het programma een andere achtergrond moet activeren. De standaardopties variëren van een halfuur tot maximaal twaalf uur. U kunt ook een specifieke tijd aangeven door zelf het aantal minuten of uren aan te geven. Als de tool een bureaubladachtergrond heeft geactiveerd waar u geen behoefte aan hebt, maakt u dat duidelijk door te dubbelklikken op het pictogram in het Systeemvak. Wallpaper Juggler toont dan direct een andere afbeelding.

Selecteer de map(pen) met de wallpapers.

Wallpaper Juggler geeft aan als het uw bureaubladachtergrond gaat wijzigen. Indien u dat vervelend vindt, zet u de melding gemakkelijk uit in het configuratiemenu.

Wallpapers downloaden

De software is tevens een handig hulpmiddel wanneer u weinig bureaubladachtergronden tot uw beschikking hebt. Via de optie Download Wallpapers haalt u rechtstreeks afbeeldingen op bij de diensten WallpaperStock en InterfaceLIFT. U geeft de gewenste resolutie aan, selecteert de juiste bewaarmap en klikt vervolgens op Start. Het programma begint vervolgens willekeurig bureaubladachtergronden te downloaden. Helaas is er geen mogelijkheid om ze vooraf te bekijken. Als u denkt dat u er genoeg hebt, klikt u op Stop. Overigens liet de dienst InterfaceLIFT het afweten. Het is een vereiste dat .NET framework v3.5 op uw computer staat geïnstalleerd om Wallpaper Juggler te kunnen gebruiken. Wallpaper Juggler voegt op een simpele manier een leuke mogelijkheid van Windows 7 toe aan oudere versies van Windows.

U downloadt snel nieuwe wallpapers in iedere gewenste resolutie.

Wallpaper Juggler 0.5.3

Freeware

Taal Engels

Medium 87,2 KB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Anand Prakash

Oordeel 7/10

Pluspunten

Geen installatie

Vraagt weinig van systeembronnen

Nieuwe bureaubladachtergronden downloaden

Minpunten

Engelstalig

Wallpapers ophalen bij InterfaceLIFT lukt niet

0 Reactie(s) op: Wallpaper Juggler 0.5.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.