WallPaper Manager 1.0.0.5

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 21 februari 2012 16:03

Apps & Software

Een programma waarmee u de achtergrondafbeeldingen op uw Windows-bureaublad automatisch kunt rouleren. Hartstikke leuk, maar zit die functionaliteit niet gewoon ingebakken in Windows 7? Zeker wel, maar veel instellingen kunt u aan die functionaliteit niet wijzigen. Met Wallpaper Manager kan dat wel.

Dat wil niet direct zeggen dat Wallpaper Manager een programma is met een fantastische interface, want dat is het per definitie niet. Sterker nog, de interface is niet heel intuïtief en voelt wat ouderwets. Dat geeft in dit geval niet zo heel veel, want het is niet de bedoeling dat u dit programma dagelijks gebruikt. Het is een kwestie van instellen en vervolgens automatisch laten draaien.

Interessant aan Wallpaper Manager is dat het verder gaat dan gewoon een map specificeren met foto's en afwachten in welke volgorde het programma ze weergeeft. U kunt namelijk verschillende sets aanmaken, waardoor u eenvoudig alleen foto's van een bepaalde vakantie kunt laten zien of foto's van een bepaalde persoon. Uiteraard kunt u aangeven hoe snel de foto's moeten wisselen (minuten, uren, dagen), maar u kunt ook aangeven in welke volgorde ze getoond moeten worden en op wat voor manier (uitgerekt, getegeld enzovoort).

Wallpaper Manager is een welkome uitbreiding op de functionaliteit die Windows biedt. Het is fijn dat u zoveel controle hebt over wat er wanneer en hoe wordt weergegeven. Daarnaast kunt u snel zien hoe een achtergrond er op volledige grootte uitziet, dat is erg prettig. Het liefst zien we dit programma verdwijnen als dat betekent dat Windows deze functionaliteit inbakt, maar tot die tijd doet dit programma prima werk!

Het is handig dat u sets aan kunt maken en op die manier kunt bepalen welke foto's er op welk moment worden getoond!

WallPaper Manager 1.0.0.5

Freeware

Download 546 KB

Taal Engels

OS Windows 98/ME/2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 7/10

Pluspunten

Sets creëren

Volgordebepaling

Wisselen per minuut, uur of dag

Minpunten

Knullige, oubollige interface

Weinig uitleg

Framework 2.0 nodig

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: WallPaper Manager 1.0.0.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.