WappZapp - Tv-kanaal voor je tablet, smartphone en pc

© PXimport

WappZapp - Tv-kanaal voor je tablet, smartphone en pc

Geplaatst: 24 januari 2014 - 11:17

Aangepast: 16 november 2022 - 09:58

Maikel Dijkhuizen

WappZapp is een online tv-kanaal voor je iPhone en iPad. Je bent overigens niet veroordeeld tot het kleine scherm van je mobiele toestel, want via een bijzondere stream-functie bekijk je de uitzendingen ook simpel op je computermonitor of televisie!

1. Tv-uitzendingen zoeken

Alleen bezitters van een iPhone, iPad en iPod touch kunnen de definitieve app van WappZapp gebruiken. Android-bezitters moeten het momenteel nog doen met een beta-versie van de applicatie, waarbij de nodige bugs kunnen optreden.

Nadat je WappZapp hebt geopend, zie je allemaal mooie kijktips van de redactie voorbijkomen. Ga je liever zelf op zoek? Doe dan linksboven een beroep op de menuknop (knop met drie streepjes). Via de zoekfunctie spoor je specifieke programma's op. De app heeft daarnaast een heleboel categorieën in huis om tv-programma's over interessante onderwerpen te vinden, zoals sport, documentaires, nieuws, concerten en opmerkelijke zaken.

 

© PXimport

In WappZapp vind je gemakkelijk tv-programma's die afkomstig zijn van verschillende bronnen.

2. Video afspelen

Met WappZapp kijk je gratis naar programma's van de publieke omroepen, SBS6, Veronica en Net5. Alleen uitzendingen van RTL ontbreken in de app. Verder vind je er beeldmateriaal afkomstig van de websites YouTube, Vimeo en Nu.nl. Zodra je iets leuks hebt gevonden, hoef je alleen maar de afspeelknop (het pijltje) aan te tikken. Voor een optimale video-ontvangst meld je het Apple-apparaat het beste aan bij een wifi-netwerk.

Nuttig is dat je tv-programma's als favoriet kunt aanwijzen. Hiermee controleer je snel of er een nieuwe aflevering is. Je voegt een programma aan je favorietenlijstje toe door op het hartje te tikken. Vervolgens kies je voor Volg als Favoriet.

3. Groot scherm

Als je het kleine scherm van je smartphone zat bent, stuur je de beelden eenvoudig door naar je computermonitor. Verder biedt WappZapp ook ondersteuning aan sommige internet-tv's (Samsung, LG), mediaspelers en de PlayStation 3. Surf met de browser naar www.wappzapp.tv. De koppelcode die in beeld verschijnt, is bedoeld voor je iPhone of iPad. Klap het menu in WappZapp uit en open het onderdeel Koppel TV. Hierna vul je de code in.

 

© PXimport

Op www.wappzapp.tv vind je een koppelcode om je iOS-apparaat met een groter scherm te verbinden.

Bij een leuke tv-uitzending hoef je alleen nog maar het pictogram met de monitor te kiezen om te profiteren van groot beeld. Je smartphone of tablet vervult nu de rol van afstandsbediening!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten