Ware innovatie op appgebied

Door: carolien-danckaerts | 20 februari 2012 10:13

Review

Voor de iPhone en iPad zijn vele apps beschikbaar. Sommige apps lijken verschrikkelijk op elkaar en het is als ontwikkelaar moeilijk om echt iets nieuws te verzinnen. Toch is het een Nederlander gelukt met Roamler.

Roamler is een app waarmee de gebruiker kleine opdrachten kan uitvoeren voor het bedrijfsleven of voor Roamler zelf. Met deze opdrachten kun je punten of geld verdienen, wat het aantrekkelijk maakt om zo'n opdracht uit te voeren. De opdrachten zijn veelal simpel en makkelijk uit te voeren. Hierdoor blijft het voor de gebruiker leuk om deel te nemen. Ook door de persoonlijke benadering van degenen die de opdrachten nakijken is het een genot om gebruik te maken van Roamler.

Het registreren gaat makkelijk en het gebruik van de app behoeft eigenlijk geen uitleg. Door het leerprogramma waarmee gestart wordt maak je jezelf snel wijs in deze applicatie. Het is echter niet voor iedereen even makkelijk om hiermee te starten. Je moet of in een gebied woonachtig zijn waar nog maar weinig mensen de app gebruiken of je moet een invite krijgen.

Over de interface valt weinig meer te zeggen dan dat deze voor zich spreekt. De knoppen zijn duidelijk en logisch ingedeeld. Door de plaatjes voor de opdrachten kan men in één oogopslag zien of het een opracht voor thuis of voor onderweg is. Hier is goed over nagedacht.

Een nadeel van de app is dat deze soms vastloopt of erg traag is met verzenden. Echter wordt er achter de schermen merkbaar gewerkt om Roamler nog stabieler te maken zodat het nog prettiger werkt.

Kortom

Een ware innovatie in de Appstore, Roamler. Het is de eerste app met dit concept, en dat heeft zeer goed uitgepakt. Het is aantrekkelijk om aan de opdrachten deel te nemen, de app zit goed in elkaar en is duidelijk. Het aantal vastlopers en crashes vermindert duidelijk en als deelnemer word je erg persoonlijk benaderd. Een echte topper dus.

0 Reactie(s) op: Ware innovatie op appgebied

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.