Wat heb je nodig voor Google Stadia?

Door: Lorenzo Jepma | 19 november 2019 17:20

Google Stadia
Nieuws

Google zet vandaag officieel een voet in het gaminglandschap met Google Stadia. De dienst lanceert vandaag voor mensen die in bezit zijn van de Founder’s Pack. Ook kunnen gebruikers met een Stadia Pro abonnement vanaf vandaag aan de slag met de streamingdienst voor games, maar wat heb je nodig voor Google Stadia?

Minimale internetsnelheid voor Google Stadia

Allereerst heb je een degelijke internetverbinding nodig. Met Google Stadia stream je namelijk games naar een scherm naar keuze. Zolang dat apparaat een Chrome-browser kan draaien, of met een Chromecast Ultra uit de voeten kan tenminste. Lees in dit artikel wat Google Stadia nou precies is.

Om aan de minimale eisen te voldoen heb je een internetsnelheid nodig van tenminste 10 megabit per seconde. Hiermee kun je de games in 720p kwaliteit met 60 frames per seconde streamen. Met 20 Mbps tover je 1080p en 60 frames per seconde beeldkwaliteit op je scherm. Ook wordt er dan 5.1 surround sound ondersteund. Wil je in 4K spelen? Dan heb je minstens een internetverbinding met 35 Mbps nodig. Bekijk hier of je internet snel genoeg is.

Internetsnelheden voor Google Stadia

Google Stadia Founders Edition

Als je aan de slag wilt met Google Stadia heb je in ieder geval een Google Stadia-controller en een Google Chromecast Ultra nodig. Deze zijn los aan te schaffen, maar je kunt deze ook als bundel verkrijgen in de vorm van een Google Stadia Premiere Edition (Dit werd een Founders Edition genoemd tijdens de pre-orders). Deze bundel kost 129 euro. Bij dit pakket krijg je een Stadia Controller, een Google Chromecast Ultra en drie maanden Stadia Pro voor jou en een vriend.

Stadia Pro is de abonnementsvorm van de dienst. Met Pro kun je games in 4K en spelen en krijg je maandelijks een gratis game aan je bibliotheek toegevoegd. Normaalgesproken kost deze optie 10 euro per maand.

De Premiere en Founders-edities worden uitgerold op het ‘wie het eerst komt die het eerst maalt principe’. Het pakket wordt eerst opgestuurd naar de mensen die als eerste een bestelling hebben geplaatst.

Op welke platformen draait Stadia?

Je kunt Google Stadia gebruiken op verschillende platformen. De dienst werkt op dit moment voor Mac & Windows via de Chrome browser, de Google Pixel 3, Pixel 3A & Pixel 4, de Chrome OS apparaten en de Chromecast Ultra. Google heeft vermeld dat er in de toekomst ondersteuning komt voor meer smartphones.

Let wel: de Stadia controller werkt alleen draadloos met de nieuwe Google Chromecast Ultra die wordt meegeleverd met de Premiere of Founders-edities. Heb je al een Chromecast Ultra in bezit en de Stadia Controller los aangeschaft? Dan zul je moeten wachten tot Google een nieuwe firmware update uitbrengt. Je kunt de Stadia Controller alleen gebruiken in combinatie met de Chromecast wanneer je de nieuwe firmware update draait.

stadia

De controller werkt ook via een usb-verbinding. Je kan de controller dus wel gebruiken via usb-poorten op bijvoorbeeld je pc of Google telefoon. Je bent vrij om te spelen met muis en toetsenbord of met een andere controller als dat je voorkeur heeft. Spelen met een andere draadloze controller zou de input lag volgens Google wel vergroten.

Om echt goed met Stadia in de weer te gaan heb je een degelijke internetverbinding, een Chromecast Ultra en een Stadia Controller nodig. Alleen mensen die in bezit zijn van een Pro abonnement (i.c.m een Premiere of Founders-editie) kunnen op dit moment nog spelen. De gratis versie, Stadia Base, komt pas in 2020 uit.

0 Reactie(s) op: Wat heb je nodig voor Google Stadia?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.