Wat kunnen we nog van Disney+ verwachten?

Door: Laura Kempenaar | 26 oktober 2019 15:55

Blog

We hebben Disney+ inmiddels al zo’n anderhalve maand kunnen proberen en de testperiode zit er bijna op. Hoewel het natuurlijk super was om de streamingdienst vol Star Wars, Marvel en meer uit te proberen, hebben we in die weken geen nieuwe content toegevoegd zien worden. Jammer, want er zit nog veel meer voor Disney+ aan te komen dan er nu op het platform staat.

Het lijkt er op dit moment nog niet op dat Netflix heel bang hoeft te zijn voor Disney+, maar dat komt omdat de dienst er nu staat zonder dat er nog updates zijn geweest. We hebben nu zes weken kunnen ruiken aan wat er zoal op staat, maar er zijn nog geen gloednieuwe Disney+-series en films te zien. Star Wars-serie The Mandalorian start pas in november en hetzelfde geldt voor de live-action verfilming van Lady en de Vagebond. Je hebt dus wel een groot gedeelte kunnen zien van Disney+, maar juist datgene dat een streamingdienst interessant maakt -nieuwe exclusieve content- nog niet.

20th Century Fox

Bovendien speelt er bij Disney ook nog de overname van 20th Century Fox. Sinds maart is de overname een feit: voor 71 miljard dollar koopt de Mousehouse 20th Century Fox. Er komt dus ook content van Fox naar het platform, maar dat is nu nog niet te zien. Wat er komt is echter groots: álle afleveringen van The Simpsons (maar liefst 30 seizoenen) en Malcolm in the Middle (7 seizoenen). Plus films als Avatar, Garfield, Home Lone 3, The Sound of Music en The Princess Bride. Niet alles van Fox komt echter naar Disney+: Family Guy en American Dad passen niet in het plaatje ‘familie-content’ volgens Disney.

Op Disney+ hoef je niet meer te betalen om series en films te zien in een hogere beeldkwaliteit. In een apart menu staat welke titels er in 4K Ultra HD of HDR te bekijken zijn. Denk daarbij aan Black Panther, Free Solo en Mary Poppins Returns. Hopelijk komen hier op den duur meer films en series bij, want het aanbod is tot op heden nog wat mager met 18 stuks. Bovendien is een van de films de tekenfilm Aladdin, terwijl we weten dat er wel meer Disney-klassiekers zijn die een remaster hebben gehad.

Veel content

Uiteindelijk is het de bedoeling dat er meer dan 7.500 afleveringen en 500 films op Disney+ komen te staan in het eerste jaar. Dat zal grotendeels de content zijn die al van Disney is, maar ook diverse nieuwe films en series die speciaal worden gemaakt voor Disney+. Denk dan aan The Mandalorian, een Obi-Wan Kenobi-serie, drie Marvel live-action-series, een Marvel-docuserie over helden uit de echte wereld, een serie van High School Musical, een realityserie over de productie van een musical, een Lizzie McGuire-reboot, een Muppets-serie en een reboot van Home Alone. Daar komen ook nog shorts bij van Pixar in een verzameling genaamd SparkShorts en in een reeks genaamd Forky Asks A Question.

Dat is nog niet alles. Disney komt zelf met de docureeks The Imagineering Story, dat draait om de historie van Walt Disney’s pretparken en Jeff Goldblum is in The World According to Jeff Goldblum bereid gevonden om dieper te duiken in dingen waarvan we houden, zoals mooie schoenen of ijsjes. Er is nog meer: Marvel’s 616 over de verhalen achter Marvel-verhalen, Lamp Life over wat Bo Beep uit Toy Story 4 allemaal uitspookt, de animatieserie Monsters at Work over onze vrienden uit Monsters Inc, een nieuw seizoen van Star Wars: The Clone Wars, een docu over hoe Frozen 2 werd gemaakt, en nog meer: Be Our Chef, Cinema Relics, Diary of a Female President, Magic of Animal Kingdom, (Re)Connect, Rogue Trip, Shop Class en de films: Noelle, The Phineas and Ferb Movie, Stargirl, Timmy Failure en Togo. Dit is alleen al wat er in het eerste jaar naar Disney+ komt. We verwachten, juist omdat dit al erg veel is, niet dat er veel verrassingen bij komen. Wel weten we nu al dat er in het tweede jaar Disney+ onder andere een Loki-serie aankomen en een reeks over Cassian Andor. Zo zijn er meer titels bekend, maar laten we vooral eerst dat debuutjaar afwachten.

Magie

De vraag wat we dit jaar nog van Disney+ kunnen verwachten is in principe dus al duidelijk te beantwoorden. We hebben de dienst in Nederland allemaal al anderhalve maand kunnen uitproberen en dat was geheel zonder de films en series die speciaal voor Disney+ worden gemaakt. Het lijkt nu allemaal nog wat statisch op het platform, en misschien zelfs wat saai, maar als er straks op wekelijkse basis nieuwe content bijkomt, dan zal de magie van Disney ook in deze nieuwe streamingdienst voelbaar zijn. Dat kan haast niet anders met de populaire onderwerpen die zijn gekozen voor de Disney+-eigen films en series.

Disney+ gaat officieel live op 12 november. Een maandabonnement kost 6,99 euro.

0 Reactie(s) op: Wat kunnen we nog van Disney+ verwachten?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.