Wat zijn de hipste 'spots' in de stad?

© CIDimport

Wat zijn de hipste 'spots' in de stad?

Geplaatst: 9 oktober 2011 - 09:28

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

Whatser vertelt waar de hipste 'spots' in de stad te vinden zijn, op basis van suggesties van vrienden.

Het werkt simpel. Door Whatser aan een Facebook of Twitter account te linken, ziet de gebruiker uitgaanstips van vrienden. Door het volgen van hun collecties krijg je persoonlijke suggesties over wat je echt gezien moet hebben in de buurt van een locatie ("spots" in Whatser) of de plek waar je je op dat moment bevindt.

De gebruiker kan ook eigen collecties van favoriete spots creëren die vervolgens in de app en op Twitter of Facebook gedeeld kunnen worden. Net als in Foursquare worden in Whatser ook meningen over bezochte locaties gedeeld en foto's van bijvoorbeeld gerechten.

Tot slot biedt Whatser gesponsorde tips van bedrijven als Bugaboo ("waar koop ik hier een kinderwagen?") en de Gouden Gids. Die laatste suggesties lijken meer bedoeld als vulling. Waardevolle tips bieden ze zelden.

Kortom:

Deze manier van locaties delen is natuurlijk de toekomst. Wat dat betreft is het idee achter Whatser goed. Maar het succes van dit soort apps valt of staat met het aantal vrienden dat 'm actief gebruikt en de hoeveelheid tips die vrienden delen in de omgeving waar je zoekt. Op dit moment lijkt Whatser qua functionaliteit niet heel veel toe te voegen aan vergelijkbare apps. De vraag is of deze app het in aantal gebruikers en tips niet af zal leggen tegen het populaire Foursquare

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten