Watermark Image 1.3.1.2

Door: evi-maquoi | 05 maart 2010 13:54

Review

Wie foto’s op het wereldwijde web publiceert loopt wel eens het risico dat zijn afbeeldingen ‘gestolen’ worden. Indien u niet wilt dat anderen uw afbeeldingen zonder naamsvermelding gebruiken, hebt u een watermerk nodig. Dankzij Watermark Image voorziet u uw favoriete foto’s in een handomdraai van een digitale handtekening.

Publiceert u foto’s op een blog, profielpagina of Flickr-account? Met behulp van Watermark Image voorkomt u dat anderen uw afbeeldingen gebruiken zonder naamsvermelding. Wilt u een tekstueel watermerk? Uw naam of de URL van uw website bijvoorbeeld? Voer de tekst in en selecteer nog even een lettertype, -kleur en –grootte. Indien gewenst kunt u de tekst zelfs schuin zetten door een hoek in te stellen. Indien u wilt dat de tekst ook in de metadata opgeslagen wordt, dient u een vinkje te plaatsen bij Add text to EXIF Copyright Information. Het is ook mogelijk om een afbeelding als watermerk te gebruiken, een logo bijvoorbeeld. Bent u tevreden met uw watermerk? Dan kunt u nog de transparantheidsgraad instellen. Voor de locatie van het watermerk hebt u negen verschillende opties: links bovenaan, links in het midden, links onderaan, centraal bovenaan, helemaal centraal, centraal onderaan, rechts bovenaan, rechts in het midden en rechts onderaan.

Dankzij de overzichtelijke interface is het erg eenvoudig om een watermerk aan te maken.

Opslaan

De mogelijkheden van Watermark Image zijn ontzettend uitgebreid. U kunt volledige mappen (al dan niet inclusief submappen) met afbeeldingen in één keer van een watermerk voorzien. Het is mogelijk om de afbeeldingen te overschrijven of op te slaan met een andere bestandsnaam. Ook de bestandsextensie kunt u wijzigen in jpeg, png, tiff, bmp of gif. Wilt u tegelijkertijd ook de afmetingen van de afbeeldingen aanpassen? Ook dat kan. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is de gewenste grootte (in pixels) invoeren. Indien gewenst kunt u van de eerste afbeelding uit de map een preview opvragen door op de knop Preview first located image te klikken. Wanneer u tevreden bent over het resultaat klikt u op Start om alle foto’s uit de geselecteerde map van een watermerk te voorzien. Erg handig!

U kunt tegelijkertijd ook de afmetingen van uw afbeeldingen aanpassen.

Watermark Image 1.3.1.2

Donation Ware

Taal Engels

Medium 345 KB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen .NET Framework 2.0

Maker andromeda IT

Oordeel 8/10

Pluspunten

Watermerk volledig aanpassen

In batch watermerken

Veel mogelijkheden

Minpunten

Geen Nederlandstalige versie

1 Reactie(s) op: Watermark Image 1.3.1.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 mei 2016 10:41 Anoniem
    De gratis versie geeft een hinderlijke standaardzin boven in je foto. Dat merk je pas aan het eind…
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.