Watermerk je foto's met Bytescout Image Watermark

Door: robbin-ooijevaar | 11 juli 2017 07:12

How To

Als je goede foto’s maakt en deze regelmatig publiceert op je website, blog of op socialmedia-diensten loop je het risico dat je afbeeldingen door derden worden gebruikt. Dit mag in de meeste gevallen niet zonder je nadrukkelijke toestemming, maar in de praktijk gebeurt het wel. Zo watermerk je foto's met Bytescout Image Watermark en voorkom je gratis hergebruik van je afbeeldingen.

Stap 1: Installatie

Foto’s met een watermerk zijn minder fraai dan het origineel omdat je er een tekst of logo overheen zet, maar dit voorkomt wel ongeoorloofd hergebruik. Bytescout Image Watermarking voegt een subtiel watermerk toe waardoor de originele afbeelding goed zichtbaar blijft, maar hergebruik onmogelijk is. Er zijn verschillende mogelijkheden waardoor je zelf bepaalt in welke mate je het watermerk ‘hinderlijk’ of juist ‘subtiel’ wilt toevoegen.

Surf naar www.bytescout.com en haal de gratis versie van het programma binnen. De makers hebben dit niet makkelijk gemaakt. Ze willen je mailadres voordat je de download krijgt. Als je dit liever niet afgeeft, kun je de downloadlink ook ontvangen via www.10minutemail.com, de ideale dienst voor tijdelijke mailadressen om spam te voorkomen.

Bytescout Image Watermarking voegt een subtiel (of zeer aanwezig) watermerk toe aan je foto’s.

Stap 2: Foto’s kiezen

Start Bytescout Image Watermarking en klik op Add files (bestanden toevoegen) of Add folder (map toevoegen) om de foto’s te kiezen die je wilt voorzien van een watermerk. Je kunt de afbeeldingen ook vanuit Windows Verkenner naar het programmavenster slepen. Bytescout Image Watermarking ondersteunt alle populaire bestandsformaten, waaronder jpg, png en tif. Bevestig met Next en kies in de linkerkolom het watermerkeffect. De bovenste optie heeft onze voorkeur, omdat hierbij de tekst door het midden van de afbeelding loopt. Rechts in beeld kun je de tekst instellen die je als watermerk wilt gebruiken. De standaardkleur van je watermerk is wit. Ook dit kun je aanpassen.

Zet de foto’s die wilt voorzien van een watermerk klaar in Bytescout Image Watermarking.

Stap 3: Watermerk toepassen

Met de knop Preview toont Bytescout Image Watermarking een voorbeeldweergave. Gebruik de pijltjestoetsen om door je foto’s te bladeren en het watermerk en bekijk het resultaat per afbeelding. Tevreden? Sluit de voorbeeldweergave en klik twee keer op Next. Kies bij Output folder een map waar je de afbeeldingen met watermerk wilt bewaren. Bytescout Image Watermarking overschrijft je originele afbeeldingen nooit, mits je dezelfde map kiest als je originele foto’s. Bevestig het Start en bekijk het eindresultaat in Windows Verkenner.

0 Reactie(s) op: Watermerk je foto's met Bytescout Image Watermark

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.