Weather Line: Het duidelijkste weerbericht

Door: Robin Smit | 28 oktober 2013 11:22

Apps & Software

De meeste weer-apps die ik langs zie komen laten me voornamelijk cijfers zien. Cijfers over temperatuur, neerslag, luchtvochtigheid en windkracht. Uiteraard geeft dit je wel een accuraat beeld van de weersverwachting, maar graag heb ik ook iets meer overzicht. Daarvoor is er nu Weather Line.

None

Prijs: € 2,69

Beschikbaar voor: iPhone

Download Weather Line in de App Store

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Verloop van weer inzichtelijk
 • Per uur, dag of maand
 • Minpunten
 • Geen neerslagverwachting
 • Grafiek is niet aan te passen

Weather Line is een app die je inzicht geeft in de weersverwachting per uur, dag en maand. In de eerste twee gevallen gaat het hierbij over de daadwerkelijke verwachting, terwijl je bij het overzicht per maand langlopende gemiddeldes kan bekijken. Net als bij veel andere apps krijg je de verwachting te zien aan de hand van temperaturen, luchtvochtigheid en windkracht. Weather Line onderscheidt zich echter door verwachtingen in een overzichtelijke grafiek te plaatsen. Hierdoor zie je per uur of dag hoe het weer zich zal ontwikkelen. Erg handig voor wanneer je bijvoorbeeld de warmste dag in de week wil uitzoeken voor een leuk dagje weg.

In de lijn die Weather Line voor je uittekent zie je de maxima en minima voor een bepaalde periode, met hierbij een icoon van het type weer. Door dit icoon te selecteren krijg je tekstuele uitleg over dit weertype. Zelf vind ik het jammer dat het niet mogelijk is om bijvoorbeeld luchtvochtigheid of windsterkte als basis voor de grafiek te selecteren. Dit zou de app ook goed bruikbaar maken voor bijvoorbeeld sporters.

Naast dit gemis zullen Europese gebruikers van Weather Line het ook moeten doen zonder gedetailleerde informatie over neerslag. Wanneer je bijvoorbeeld New York instelt als locatie, zul je voor het komende uur precies te zien krijgen hoeveel neerslag er zal vallen. Bij locaties in Europa krijg je alleen het bericht te zien dat er geen korte termijn verwachting beschikbaar is.

Conclusie

Weather Line is een app die weersverwachtingen overzichtelijker maakt door deze in een grafiek te plaatsen. Deze grafiek is zowel per uur, dag of maand te raadplegen, waardoor je precies weet hoe het weer zal veranderen de komende periode. Helaas is het niet mogelijk om gegevens over bijvoorbeeld luchtvochtigheid of windkracht in de grafiek op te nemen. Ook is er in Europa geen ondersteuning voor gedetailleerde neerslag informatie.

5 Reactie(s) op: Weather Line: Het duidelijkste weerbericht

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 24 oktober 2013 11:39 Anoniem
  wat is er mis met de gratis buienradar app?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 oktober 2013 14:07 Anoniem
  Niks beters te melden?
  Het ding is er alleen voor de iphone, werkt niet in Europa, en kost nog geld ook. Echt niet interessant dus.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 oktober 2013 09:53 Anoniem
  Het blokje met Outbrain linkjes werkt niet. "Waarom de bewegingssensor van de iPhone 5S afwijkt" linkt naar http://computertotaal.nl/smartphone/review-mijn-maand-met-de-withings-pulse-50725 , "iPhone 5c en 5s beschikbaar in Nederland" linkt naar http://computertotaal.nl/smartphone/kinect-app-ubi-maakt-van-projectie-een-aanraakscherm-video–50932 .
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 oktober 2013 13:24 Anoniem
  De gratis apps van Buienradar en Weeronline zijn wél voor Nederland (kan ik zelfs voor mijn dorp specifiek instellen), compleet en gratis.
  Ik lees hierboven geen enkele functie die niet in de Weeronline app zit. Geen enkele reden om dus € 2,69 neer te tellen voor een app waar je weinig aan hebt.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 november 2013 10:33 Anoniem
  Niet eens een neerslagverwachting? Wat heb je er dan aan?
  Ik gebruik al jaren WeatherPro van MeteoGroup (voor Android). Kan heel veel (incl. grafieken), is over het algemeen betrouwbaar (ook per dorp) en kost niets.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.