Web to date 7.0

Door: Maikel Dijkhuizen | 18 mei 2011 12:48

Apps & Software

Lang niet iedereen beschikt over voldoende HTML-kennis om vanuit Kladblok een complete website te bouwen. Gelukkig bestaan er verschillende grafische webdesigners om u te helpen. Onlangs bracht het Duitse Data Becker Web to date 7.0 uit, waarbij het volgens de softwarefabrikant mogelijk is om zonder technische bagage een mooie website te ontwerpen.

De bedoeling is dat u een website maakt in slechts enkele stappen, terwijl er geen programmeertaal aan te pas komt. U gebruikt de Project Wizard om te beginnen met het ontwerp. U kiest eerst een onderwerp en sjabloon uit, waarna u automatisch beschikt over relevante webpagina’s. Als u bijvoorbeeld een website voor een hotel wilt maken, zijn de pagina’s over kamerprijzen en de faciliteiten al aanwezig. Vervolgens past u het design naar eigen wens aan. U selecteert een standaarddesign, waarna u zaken als het lettertype en de kleuren wijzigt. Als laatste voegt u eigen content toe, zoals teksten en foto’s. Nuttig is dat u simpele bewerkingen kunt toepassen op de afbeeldingen. Naderhand hebt u mogelijkheden om pagina’s toe te voegen of te verwijderen. U gebruikt extra onderdelen op een pagina door allerlei modules te implementeren, bijvoorbeeld een tabel, opsomming, chatbox, formulier of filmpje. Nieuw in Web to date 7.0 zijn de opties op het gebied van sociale media. Zo bestaan er modules om een ‘Vind ik leuk’-knop van Facebook en tweets van Twitter binnen een website te integreren. Als u klaar bent met het ontwerp, uploadt u het project via ftp naar de webserver.

Gebruik de Project Wizard voor het kiezen van een template.

Conclusie

Op zich werken alle functies binnen Web to date 7.0 prima, maar de interface met kleine pictogrammen is niet meer van deze tijd. Bovendien ontbreken bepaalde opties die u normaal gesproken wel mag verwachten in een WYSIWYG-editor. Zo zochten we tevergeefs naar een optie om een webpagina snel te openen in een voorbeeldweergave en ook een simpele save-knop is niet aanwezig. Onhandig, want u moet de volledige webpagina in een browser laden om te zien wat het resultaat is van een wijziging. Het is noodzakelijk om veel tijd in de software te steken, voordat u doorhebt hoe alles werkt. Tot slot is de hoge prijs van dit product een groot obstakel. Voor eenvoudige websites bent u daarom beter af met een goedkoper alternatief, zoals het Nederlandstalige MAGIX Web Designer 6.

Een pagina binnen Web to date 7.0 is opgebouwd uit verschillende modules.

Web to date 7.0

Prijs € 178,50

Taal Engels

Download 231 MB download

Proefversie 10 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 400 MB harde-schijfruimte

Maker Data Becker

Oordeel 6/10

Pluspunten

Introductiewizard

Veel templates en designs

Uitgebreide mogelijkheden via modules

Minpunten

Duur

Engelstalig

Ouderwetse interface

Hoge leercurve

0 Reactie(s) op: Web to date 7.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.