Hoe kun je een webpagina doorzoeken in Safari?

Door: Chwhynny Overbeeke | 19 februari 2016 09:06

How To

In Safari kun je zoeken naar een bepaald woord of woorddeel binnen een webpagina, zowel op je Mac als of je iOS apparaat. Benieuwd hoe je kunt zoeken op een pagina in de Apple-browser? We leggen het je hier uit.

Als je op een webpagina op zoek bent naar een bepaald woord of een deel van een woord, kun je de automatische zoekfunctie van Safari gebruiken. Lees ook: Zo los je het crashen van Safari in iOS en OS X op.

Een webpagina doorzoeken op je Mac

Open Safari als je dat nog niet gedaan hebt, en navigeer naar de webpagina die je wilt doorzoeken. Druk op je toetsenbord op Command+F en er verschijnt een zoekveld onder de adresbalk waarin je je zoekopdracht kunt typen. Druk vervolgens op Enter.

Om je zoekopdracht uit te breiden kun je op het menu in de zoekbalk klikken om te wisselen tussen Bevat en Begint met.

Als je Bevat kiest, krijg je als resultaat alle woorden die het woord of woorddeel waarnaar je zoekt bevatten. Als je zoekopdracht bijvoorbeeld "zon" is, krijg je met Bevat woorden terug als "zonlicht", "gezondheid" en "ochtendzon".

Als je Begint met kiest, krijg je alleen woorden als resultaat die beginnen met je zoekopdracht. Begint met levert dus alleen woorden op die met "zon" beginnen, dus uit het vorige rijtje woorden zou alleen "zonlicht" worden geretourneerd.

Als je trefwoord op de pagina voorkomt, worden alle exemplaren gemarkeerd zodat je ze in één oogopslag terug kunt vinden. Om door de zoekresultaten heen te bladeren hoef je alleen maar op de pijltjestoetsen te drukken (rechts om vooruit te gaan en links om achteruit te gaan).

Een webpagina doorzoeken op je iOS apparaat

Open Safari als je dat nog niet gedaan hebt, en navigeer naar de webpagina die je wilt doorzoeken. Druk op de deelknop en veeg onderaan het scherm de iconen naar links totdat je bij Zoek op pagina terechtkomt. Druk op het vergrootglas icoon en er verschijnt een zoekveld boven het toetsenbord waarin je je zoekopdracht kunt typen. Druk vervolgens op Zoek om te gaan zoeken.

Met als op je Mac worden de zoekresultaten gemarkeerd. Je kunt door de resultaten heen bladeren door de omhoog en omlaag wijzende pijltjes links van het zoekveld te gebruiken.

Om te stoppen met zoeken en weer naar de gewone weergave terug te keren moet je op Gereed naast het zoekveld drukken.

1 Reactie(s) op: Hoe kun je een webpagina doorzoeken in Safari?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 19 februari 2016 11:08 Anoniem
    Safari in iOS is één groot drama. Traag en log… Waardeloze browser.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.