Webpagina's delen tussen desktop en mobiele browser

Door: Wesley Akkerman | 27 augustus 2019 06:33

How To

De Google Chrome-browser is onlangs geüpdatet met een handige nieuwe functie: het is voor gebruikers voortaan mogelijk een link van een specifieke webpagina te versturen naar een gekoppeld mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet – met een enkele druk op de knop. Hoe dat precies werkt, lees je in dit artikel.

Voor een grote groep mensen is het nu al mogelijk gebruik te maken van de nieuwe functie. Voorlopig betreft het namelijk nog een testperiode, aangezien Google de mogelijkheid zonder fanfare uitgerold heeft. Je hoeft overigens je Google Chrome-browser niet te updaten: dat doet Google voor je middels een server-side update. Het kan dus zomaar zijn dat je toegang hebt tot deze functie, zonder dat je daar eigenlijk van op de hoogte bent. Gelukkig kun je heel gemakkelijk en snel controleren of je al webpagina’s via Chrome op pc naar je mobiel kunt sturen.

Link delen in Chrome

Inloggen bij Google Chrome

Voordat je kunt beginnen dien je eerst in te loggen bij Google Chrome: op je computer en op je smartphone of tablet. Heb je de app nog niet gedownload? Dan moet je dat natuurlijk eerst even doen. Als je het programma of de app voor het eerst opent, dan kun je meteen inloggen. Ga vervolgens op je computer binnen de Chrome-browser naar een webpagina met daarop een link naar een andere pagina en druk met je rechtermuisknop op die link (als voorbeeld kun je de pagina gebruiken die we hier gelinkt hebben). Nu krijg je enkele opties te zien, zoals het openen van een nieuwe tab, het openen van een nieuwe tab in de incognitomodus of het kunnen opslaan van een link. In dit menu vind je in het vervolg ook een nieuwe functie.


Link delen in Chrome

Die functie staat in het midden en wordt Link verzenden naar je apparaten genoemd. Dit verschijnt wanneer je op meerdere smartphones en tablets bent ingelogd bij Google Chrome. Heb je slechts één apparaat? Dan staat er Link verzenden naar [telefoonnaam]. Windows geeft aan dat de link verstuurt is, via het Actiecentrum, terwijl je op je telefoon een notificatie krijgt met daarin de link naar de pagina. Door de notificatie te openen, kom je direct terecht op de pagina in kwestie. Dit soort functies zijn overigens niet nieuw. Middels de Microsoft Edge-browser kun je dit ook doen, wanneer je op je pc en smartphone de app geïnstalleerd hebt, bijvoorbeeld. Desondanks kan het handig zijn voor wanneer je snel even iets met jezelf wil delen voor onderweg.

0 Reactie(s) op: Webpagina's delen tussen desktop en mobiele browser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.