Weeknummers tonen in Outlook 2010

Voor sommige mensen is het gebruik van weeknummers in hun agenda en kalenders onmisbaar. In Outlook 2010 worden deze echter niet standaard weergegeven. We besparen u het zoekwerk om deze optie te vinden en leiden u direct naar het juiste vinkje. De instructies worden zowel voor de Nederlandstalige als de Engelstalige versie van Outlook 2010 gegeven.

Open Outlook 2010, klik op de gele knop Bestand (File) en vervolgens op Opties (Options).

© PXimport

Klik in het venster Opties voor Outlook (Outlook Options) op de knop Agenda (Calendar) en scrol naar het deel Opties weergeven (Display Options). Plaats een vinkje voor de optie Weeknummers weergeven in de maandweergave en in de datumnavigator (Show week numbers in the month view and in the Date Navigator).

© PXimport

Het resultaat is als volgt, zie volgende afbeelding.

© PXimport

Let wel: er zijn verschillen hoe in verschillende landen week één van een jaar berekend wordt. In Nederland is week één de eerste week van het jaar die vier of meer dagen van dat nieuwe jaar bevat. Maar in de Verenigde Staten is week één de week waarin 1 januari valt. Ga weer naar Bestand / Opties / Agenda (File / Options / Calendar). In het deel Werktijd (Work Time) controleert u of bij in de keuzelijst Eerste week van het jaar (First week of year) de optie Eerste week met 4 dagen (First 4-day week) geselecteerd staat. Zo niet, pas dat aan.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten