Weer-app op twee schalen

Door: ringo-van-dorst | 22 april 2012 18:36

Review

De universele app Globaal-Lokaal (getest op iPhone) laat je het lokale weerbericht zien, gepresenteerd op de wereldkaart. Je kunt verschillende locaties toevoegen zodat je in een oogopslag het huidige weer en de temperatuur aldaar kunt zien.

De wereldkaart wordt iedere paar minuten geüpdatet om de verschuiving van de schaduw- / zongrens door de draaiing van de aarde te laten zien. Tweemaal per dag worden de gegevens voor wereldwijde wolkvorming ververst, waardoor je de ontwikkeling van het weer op een originele manier kunt volgen. Je kunt inzoomen op de wereldkaart, maar dit doet verder niets. Dezelfde getoonde afbeelding wordt alleen opgeblazen, waardoor er pixels zichtbaar worden.

Via de menuknop kan je een stad zoeken (toevoegen) en door op het blauwe pijltje bij deze stad te tappen, kom je in een menu met een gedetailleerde weersverwachting terecht. Per uur wordt hier de verwachte temperatuur en regenval getoond, tot drie dagen vooruit. Tot tien dagen vooruit wordt deze verwachting in intervallen van zes uur getoond. Als je doortapt op een item wordt ook het percentage bewolking en mist, de luchtdruk, de windsnelheid en -richting getoond. Via de instellingen kan je je voorkeuren voor eenheden aangeven, alsmede je wens dat de wolken ook bij mobiel datagebruik wel of niet updaten.

Kortom

Globaal-Lokaal is een weerapp die op twee schalen werkt. Het totaaloverzicht wordt getoond op de wereldkaart met de veranderende wolken en zon- / schaduwgrens. Bij de detailweergave van een gekozen plaats word je echter van een veelheid aan data voorzien per uur (tot 3 dagen vooruit) of per 6 uur (tot 10 dagen vooruit).

0 Reactie(s) op: Weer-app op twee schalen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.