Weer twee random groepen die het tegen elkaar op nemen

Door: andries-van-helden | 05 september 2011 11:02

Review

Wat is er nu makkelijker dan twee bekende, soms willekeurige, groepen het tegen elkaar op te laten nemen. Zo was er al Plants vs Zombies, Dragons vs Goblins en nu dus ook Cows vs Aliens.

Overigens is mijn ervaring dat titels waar 'vs' in staat, met uitzondering van Plants vs Zombies, vrijwel allemaal snelle cash-ins zijn. Cows vs Aliens is ook een uitzondering. Zodra je de titel opstart, ziet alles er verzorgd uit. Grafi sch is het spel simpel, maar strak vormgegeven. De schattige aliens in hun vliegende schotels en de even snoeperige koetjes met hun aandoenlijke geloei geven je gelijk het gevoel dat dit geen snel afgeraffeld spel is.

Vijf vingers

Je kunt het spel op de iPhone met vijf vingers besturen en op de iPad zelfs met meer. Hierdoor kun je een fuik voor een groepje koeien creëren, terwijl je met je andere vingers de aliens van een klif afduwt. Met het grote scherm van de iPad werkt de besturing nog net iets beter, maar ook op de iPhone heb je het vlot door en ben je al snel met meerdere vingers in de weer.

Helaas zie je de goede afwerking van Cows vs Aliens niet terug in de opties. Er bestaat enkel een highscore-modus en, ondanks de achievements en de online highscore-lijst, hadden wat extra opties niet misstaan. Zo zou een story-modus met al dan niet grappige verhaallijn en levels met de nodige variatie een goede aanvulling zijn geweest.

Kortom

Cows vs Aliens voelt fris aan tussen de vele simpele highscore-titels in de App Store. Toch bekroop me het gevoel dat de makers wat meer met dit goede concept hadden kunnen doen. Desondanks blijft het spel een aanrader voor de mensen die een spel zoeken voor tussendoor. Zeker voor de prijs.

0 Reactie(s) op: Weer twee random groepen die het tegen elkaar op nemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.