Weergavedichtheid Google Docs aanpassen

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 28 september 2011 14:59

Apps & Software

Google is niet altijd bezig met het verzinnen van nieuwe innovaties voor het web, maar zorgt er ook voor dat de huidige diensten eens in de zoveel tijd verbeterd worden. Zo is Google Docs sinds kort voorzien van een nieuw uiterlijk, waarbij u zelf enige controle hebt over hoe dicht alles op elkaar staat.

Zoals vaker bij nieuwe dingen die Google introduceert, wordt het nieuwe uiterlijk van Google Docs geleidelijk uitgerold. De kans is groot dat, wanneer u inlogt op docs.google.com, u nog gewoon de oude lay-out ziet. Rechtsboven ziet u dan een optie genaamd De nieuwe look proberen. Het woord proberen is bewust gekozen, want als de nieuwe look u niet bevalt kunt u (in ieder geval voorlopig) weer terugkeren naar het oude uiterlijk door te klikken op De oude look gebruiken.

Het nieuwe uiterlijk is niet standaard geactiveerd, u dient daar (op dit moment) bewust voor te kiezen.

Het nieuwe uiterlijk ziet er een stuk frisser uit dan het oude, maar het valt op dat er veel meer witruimte tussen de verschillende items staat. Dat is wel mooi, maar op wat kleinere resoluties zorgt dat er wel voor dat er aanzienlijk minder in beeld staat. Dit is dus wat u kunt aanpassen. Rechtsboven ziet u een groot pictogram met een tandwiel (niet te verwarren met het kleine tandwiel van de Google-balk bovenin). Klikt u hierop dan kunt u, naast een keur aan andere opties, drie Weergavedichtheden kiezen, Heel ruim, Ruim en Compact.

Het nieuwe uiterlijk ziet er zeer fraai uit, maar men heeft wel flink de ruimte genomen.

Het resultaat is direct zichtbaar. De optie Compact is weliswaar wat minder fraai (al verschillen smaken natuurlijk), maar zorgt er wel voor dat er veel meer kan worden getoond (maar dan ook echt véél meer).

De optie Compact is wel wat minder mooi, maar laat veel meer content zien.

0 Reactie(s) op: Weergavedichtheid Google Docs aanpassen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.