Weet altijd welk nummer je aan het luisteren bent!

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 01 september 2011 11:11

Apps & Software

Als je wilt weten hoe een nummer heet dat op de radio of in een café wordt gedraaid, dan start je Shazam op en houd je de iPhone zo dicht mogelijk bij de luidspreker.

Vervolgens zal Shazam de muziek die je op dat moment hoort opnemen en analyseren op de server. Hier wordt binnen enkele seconden alles gevonden over de artiest, de naam van het nummer, op welke cd het te vinden is en meer. In veel gevallen is het ook nog mogelijk om de bijbehorende videoclip van het nummer te bekijken op Youtube.

Je krijgt recensies en bibliografieën van artiesten te zien en het is mogelijk om tags aan te maken. Als je die tags op een kaart bekijkt, zie je waar je allemaal bent geweest. Uiteraard kun je de muziek ook meteen via iTunes kopen.

Alhoewel Shazam goed werkt, is de app in vergelijking wel minder goed dan zijn concurrent SoundHound. Bij deze app is het ook mogelijk om zelf een nummer te zingen. Bovendien toont deze app sneller alle gegevens over een nummer.

Kortom

Shazam is een app die het mogelijk maakt om alle informatie te vinden over een nummer dat je hoort. De app doet dit erg goed, maar helaas presteert hij wel minder dan de vergelijkbare app Soundhound.

0 Reactie(s) op: Weet altijd welk nummer je aan het luisteren bent!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.