Weg met Snelle toegang in Verkenner

Door: Ronald Smit | 23 maart 2018 08:47

Achter Opties zitten in de Verkenner nog meer aardige zaken verborgen
How To

De Windows 10 Verkenner heeft ten opzichte van vorige Windows-versies weer een ietwat ander uiterlijk gekregen. En nieuwe functies. Een daarvan is Snelle toegang, maar daar zit lang niet iedereen op te wachten. Deactiveren is gelukkig een optie.

De Windows 10 Verkenner oogt anders dan die uit bijvoorbeeld Windows 7. Ex-gebruikers van Windows 8 zien ongetwijfeld meer herkenningspunten. Maar dat wil niet zeggen dat je alles even handig vindt. Sommige dingen zijn eenvoudig aan te passen. Neem nu de optie Snelle toegang. Je kunt er rap bestanden in bepaalde mappen als Downloads, Documenten, Afbeeldingen en meer terugvinden, inclusief recentelijk geopende mappen. Handig, maar omdat dit blokje helemaal bovenaan in de linker Verkenner-kolom staat, schuiven andere ook belangrijke onderdelen een stuk naar beneden.

Ben je iemand die eigenlijk nooit gebruik maakt van Snelle toegang en direct naar beneden richting Deze pc scrollt, dan kan je dat hele Snelle toegang net zo goed uitzetten. Dat doe je door het lint van de Verkenner op de tab Beeld te klikken. Klik daar vervolgens op Opties. In het daarop geopende venster schakel je op het tabblad Algemeen onder Privacy de opties Recentelijk gebruikte bestanden weergeven in Snelle toegang en Recentelijk gebruikte mappen weergeven in Snelle toegang uit. Klik op OK en klaar is Kees. Het is trouwens niet voor niets dat deze optie onder de noemer privacy is gehuisvest, want uitzetten zorgt er ook meteen voor dat collega's of huisgenoten kunnen zien welke bestanden jij recentelijk zoal gebruikt hebt.

Zo zet je Snelle toegang in de Windows 10 Verkenner uit

Selectievakjes

Omdat we nu toch bezig zijn met de opties van de Verkenner gelijk nog maar even een handige optie. Door in het venster Opties - je weet inmiddels hoe je dat moet oproepen - op het tabblad Weergave te klikken vind je een hele lijst met praktische in- en uitschakelbare zaken. Zo kan je bijvoorbeeld selectievakjes voor items in de Verkenner laten zetten. Soms best handig in plaats van Control-klikken! Selectievakjes activeren doe je door de optie Selectievakjes gebruiken om items te selecteren aan te zetten.

Voor de liefhebbers van de old school-bibliotheken is er ook goed nieuws te vinden alhier. Scroll helemaal naar beneden in de lijst en je vindt de standaard uitgeschakelde optie Bibliotheken weergeven. Inschakelen brengt dit oude onderdeel weer in volle glorie terug. Check ook zeker de andere opties hier zeker even, maar let wel op met wat je aan of uit zet.

0 Reactie(s) op: Weg met Snelle toegang in Verkenner

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.