Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Wekt gematigd enthousiasme

Door: | 13 februari 2012 13:20

Apps & Software

Informatie over de gemeente waar je woont, op vakantie bent of binnenkort naartoe verhuist is veelal verspreid over talloze websites. Een website van de gemeente zelf, een site met informatie over bedrijven en een met de verenigingen van de gemeente. LokaalTotaal voegt dit alles samen in een applicatie.

Bij het starten van LokaalTotaal is gelijk duidelijk hoe het werkt. De huidige locatie is snel gevonden en correct, zelfs in de buurt van gemeentegrenzen gaat dit goed. Het beginscherm toont gelijk een aantal opties. Zo kan er informatie over de gemeente opgevraagd worden, over bedrijven of over verenigingen in de buurt. Ook de toevoeging van het laatste lokale nieuws is erg leuk. De lijst van bedrijven is redelijk uitgebreid, maar zeker niet compleet. Het is echter wel een handige lijst, want in elke categorie vindt de app het overgrote deel van de aanbieders.

Het onderdeel verenigingen spreekt echter minder tot de verbeelding. In de meeste gemeentes worden geen of heel weinig verenigingen gevonden, in de grotere gemeentes gaat dit wel beter. Wat wel verwarrend is dat er tussen de verenigingen ook begraafplaatsen en advocatenkantoren staan. Gemeentelijke informatie levert echter het grootste probleem op. In veel gevallen stuurt LokaalTotaal je terug naar het beginscherm als er informatie opgevraagd wordt over de gemeente. Zelfs in onze hoofdstad is deze functie nog niet beschikbaar.

Kortom

LokaalTotaal is een applicatie waar zeker potentie inzit. De bedrijvenlijst per gemeente is al vrij compleet en ook komen er steeds meer verenigingen bij. Helaas werkt gemeentelijke informatie nog niet maar gezien de ontwikkelingen die doorgemaakt worden zit dit er ook aan te komen. Voorlopig is LokaalTotaal nog niet af, maar daar wordt, zo lijkt het, hard aan gewerkt.

0 Reacties op: Wekt gematigd enthousiasme

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.