Welke clouddienst past bij jou?

Door: richard-veenstra | 08 juli 2014 08:00

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Tip 05: Reservekopie

Je kunt de cloud ook gebruiken voor reservekopieën van je smartphone of tablet. Vooral OneDrive en iCloud zijn daar heel geschikt voor. Wil je van je smartphone of tablet een reservekopie maken op OneDrive, download dan de app voor Windows Phone, iOS of Android. Je hebt 3 gigabyte tot je beschikking om je foto's te synchroniseren.

De dienst iCloud gaat iets verder en kan een complete reservekopie van je iPhone of iPad maken. Je hebt hiervoor 5 gigabyte tot je beschikking, maar deze ruimte is niet alleen gereserveerd voor reservekopieën. iCloud biedt de reservekopie-optie alleen aan voor mobiele apparaten van Apple. Op een iPhone of iPad ga je naar Instellingen / iCloud / Opslag en reservekopie. Zet de schuif achter iCloud-reservekopie aan en het apparaat zet automatisch kopieën van je foto's, account-instellingen en documenten in de cloud als het apparaat verbinding maakt met een wifi-netwerk.

Koop je ooit een nieuwe iPhone of iPad, dan kun je deze reservekopie gebruiken om je nieuwe apparaat heel snel te configureren. Wanneer je een nieuw Apple-apparaat aanzet kun je namelijk kiezen voor Zet iCloud-reservekopie terug kiest. Je ziet aan de datum of je de juiste reservekopie hebt geselecteerd en binnen een paar minuten ben je weer helemaal bij de tijd met je nieuwe apparaat.

Tip 05 Met iCloud maak je in een handomdraai een reservekopie van je iPhone of iPad.

Tip 06: Opslagruimte

Een ander belangrijk punt om over na te denken, is hoeveel opslagruimte je nodig denkt te hebben. Maak je veel foto's en video's en wil je deze meteen in de cloud opslaan, dan zit je bij de meeste (gratis) aanbieders binnen een aantal maanden aan je limiet.

Dropbox biedt je tot nog toe de minste opslagruimte, slechts 2 gigabyte krijg je van de Amerikanen. Voor 10 dollar per maand (ca. 7,25 euro) heb je echter al toegang tot 100 gigabyte. Concurrent iCloud levert je in de gratis versie al iets meer, 5 gigabyte. Upgrades zijn er in verschillende varianten, 16 euro per jaar levert je 15 gigabyte en voor 80 euro per jaar heb je 55 gigabyte. Google lijkt je de meeste ruimte te bieden, maar de gratis 15 gigabyte geldt voor zowel je Gmail als Google Drive als Google+-foto's. Een upgrade is bij Google echter spotgoedkoop, voor 2 dollar per maand (ca. 1,45 euro) heb je al 100 gigabyte tot je beschikking, voor 10 dollar per maand (ca. 7,25 euro) heb je zelfs een terabyte.

OneDrive biedt 7 gigabyte gratis aan en is goedkoop met upgrades: voor 19 euro per jaar heb je 50 gigabyte. Als je iemand anders uitnodigt om OneDrive te gebruiken, krijg je bovendien 5 gigabyte extra ruimte.

Tip 06 Bij OneDrive is het uitbreiden van je opslagcapaciteit niet duur.

9 Reactie(s) op: Welke clouddienst past bij jou?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 8 juli 2014 17:12 darknessblade
  http://maxthondrive.maxthon.com/

  een review
  http://www.nextofwindows.com/maxthon-skyfile-offers-6g-free-online-storage/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 juli 2014 08:37 Anoniem
  Geen enkele cloud past bij mij, ik heb een aantal externe schijven waarop ik alles bewaar wat mij dierbaar is meerdere kopieen op verschillende schijven zodat bij een crash er altijd wel een kopie/backup overblijft.
  Ik hou er namelijk niet van als anderen online mijn gegevens kunnen inzien.
  Men kan 100x zeggen dat het niet gebeurt, maar de eigenaren van die diensten kunnen overal bij. Mij niet gezien. Facebook,twitter en andere diensten gebruik ik met een nickname en ik zet er geen persoonlijke info op als foto's van mezelf of adres en woonplaats. Ook mijn ip scherm ik zoveel mogelijk af…we worden al genoeg in de gaten gehouden tegenwoordig.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 juli 2014 14:56 Anoniem
  Gebruik My Cloud van WD. Heel makkelijk en door het als tweede schijf te gebruiken heb altijd van alle bestanden een versie op op mijn interne HD en een versie op My Cloud. Ik gebruik het voor mijn PC en Notebook, mijn tablet en via DLNA voor foto's op mijn smart TV.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 juli 2014 21:03 Anoniem
  one drive and dropbox en google drive zal ik maar nie gebruiken die worden door microsoft /goverment /instantie door zocht zonder dat je weet daarom willen ze dat je alles op icloud neer zet dat ze kunnen zien wat je allemaal hebt op je pc dat ze tegenwoordig alles willen weten
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 juli 2014 23:38 Anoniem
  Inderdaad gast: Daarom willen ze dat je alles in de cloud zet, gewoon om bij al jouw gegevens te kunnen. Moet je voor de aardigheid eens kijken wie jou allemaal proberen te traceren als je een website bezoekt…Voor mij geen cloud en geen privacy schending.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 juli 2014 07:05 Anoniem
  Ik begrijp die angst niet zo. Als je niets te verbergen hebt, is er toch niets aan de hand? Als ze je echt willen hebben, tracken ze je telefoon, betalingen, auto, etc. Dat moet je dan ook allemaal niet doen.
  Icloud is heel beperkt. Wat als ik bij mijn bestanden wil via een willkeurige browser ergens op vakantie?
  Ik mis in dit soort vergelijkingen Copy.com. Perfecte sync opties en werkt op nagenoeg alle platforms. 20 Gb gratis als je deze link gebruikt: https://copy.com/home?signup=1&r=o1IbhO
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 juli 2014 21:50 Anoniem
  Ik gebruik een aantal clouddiensten regelmatig tot veel. Icloud niet, vind ik nog te omslachtig op het moment dat je bestanden op verschillende apparaten wilt inzien of bewerken. OneDrive bevalt mij uitstekend, overal gemakkelijk te gebruiken.
  Een niet vermelde dienst, maar wel eerder in ComputerTotaal besproken is de dienst Bitcasa. Deze dienst heeft een meer dan uitstekende backup service, je kunt bijna tot op de minuut nauwkeurig je bestanden van de afgelopen dagen terughalen, bij de gratis dienst. Bij de betaalde versie is dit dacht ik zelfs onbeperkt.
  Voor mijn privacy ben ik niet zo bang. Vrijwel alle bestanden die ik plaats richten geen enkele schade aan voor derden of voor mijzelf. Ik bepaal zelf tenslotte wat ik in de cloud plaats. Veel vervelender vind ik het feit dat derden vierden en vijfden ongevraagd allerlei plaatjes online kunnen plaatsen via Facebook e.d.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 juli 2014 12:47 Anoniem
  De angst ligt hem in de kronkels en de onlogica van de mensen die toegang hebben tot jouw prive documenten foto's etc en daar hun conclusies aan kunnen verbinden en zelfs eventuele handelingen. Stalkgedrag. Derden die toegang krijgen tot de cloud services op wel of niet legitieme wijze. Nog niet zo lang geleden werd er gehamerd op privacy door den ouden garde (terecht) en nu is het opeens "not done" om waarde te hechten aan privacy. "Ga maar rustig slapen, consumenten… er is niets aan het handje!"
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 augustus 2014 15:51 Anoniem
  hebben jullie ervaring met kpn clouddiensten? hoe is de functionaliteit? zij claimen veiliger ( nederlandse opslag) te zijn.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.