Word wereldberoemd met Musical.ly

Door: patrick-rijnders | 04 september 2016 08:31

How To

Musical.ly is een app waarmee je eenvoudig zelf een videoclipje van 15 seconden kunt maken. Het is een populaire app die wereldwijd gebruikt wordt door mensen die beroemd willen worden, maar vooral door mensen die even lekker gek willen doen voor de camera.

Musical.ly is in 2017 overgenomen door een ander bedrijf. De app bestaat nog deels, maar is ondergebracht in de app TikTok.

Je hebt van die appjes die opeens een grote vlucht maken en dan door iedereen gebruikt lijken te worden. Als jij iemand bent die kinderen heeft in de leeftijd van pak hem beet acht jaar tot 16 jaar, dan is de kans groot dat de uitspraak “even een Musically maken” je bekend voorkomt.Lees ook: Snel foto's bewerken op je iPhone of iPad met deze 6 apps.

Musically (iOS & Android) is een leuk appje waarmee vooral de jeugd zich helemaal uit kan leven. Je maakt hiermee namelijk heel eenvoudig je eigen videoclipjes, die je snel met anderen kunt delen. En zoals dat zo gaat met dingen die hip zijn bij de jeugd, kom je bij de filmpjes van Musical.lyook steeds vaker volwassenen tegen.

Wat is Musical.ly?

De beste apps laten zichzelf in twee zinnen omschrijven, omdat ze simpelweg zo eenvoudig te bedienen zijn. Dat geldt ook voor Musical.ly. Bij deze app kies je een liedje dat je leuk vindt, waarna je met een druk op de knop kunt beginnen met filmen. Als je klaar bent komt het filmpje op je persoonlijke pagina te staan en kun je het delen met je vrienden. Musical.ly is een app die zijn oorsprong heeft in China. Hij werd gelanceerd in 2014 en werd door de eenvoud waarmee je leuke filmpjes maakt al direct een groot succes. Heden ten dage heeft de app zo'n 90 miljoen gebruikers, die dagelijks bij elkaar ongeveer 12 miljoen nieuwe video's online zetten.

Hoe werkt Musical.ly?

Je avontuur op de weg naar internationaal sterrendom begint met het downloaden van de app, waarna je snel een account aan kunt maken. Kies hierna of de filmpjes voor het grote publiek zichtbaar mogen zijn, of dat je liever hebt dat je creaties privé blijven. Die laatste optie is misschien in het begin sowieso een goed idee, zodat je de app een beetje onder de knie krijgt voordat je jouw videoclips met de rest van de wereld gaat delen.


Staat je account klaar? Dan wordt het tijd voor je eerste video. Je begint ermee om een liedje te kiezen waarmee je jouw video wil maken. Je hebt hierbij de keuze uit een zeer ruim assortiment in verschillende categorieën. Als je op zoek bent naar een populaire hit, dan is de kans groot dat je deze tegenkomt, maar ook oudere liedjes zijn volop terug te vinden.

Daarbij heb je ook de keuze uit Nederlandse liedjes. En dan hebben we het niet alleen maar over de Vogeltjesdans, die zeer populair is bij de gebruikers van Musical.ly. Het liedje wordt dan vanaf de server gedownload en staat klaar voor je clip.

Je kunt nu beginnen met filmen. Je hebt de optie om te filmen in selfie stijl, waarbij je de opnameknop ingedrukt houdt en jezelf en eventuele anderen in je video filmt. Maar je kunt er ook voor kiezen om de app je automatisch te laten filmen, of je schakelt natuurlijk gewoon iemand anders in om even cameraman te spelen.


Eindeloze mogelijkheden

Je hebt nu de mogelijkheid om te doen wat je maar wilt. Je kunt een liedje kiezen met een thema en daar op inspelen, maar je kunt eventueel ook ervoor gaan om de originele videoclip die bij het liedje hoort na te spelen. De enige grens is je eigen creativiteit, en de klok. Je filmpje mag namelijk niet meer dan 15 seconden duren. Dit lijkt kort, maar je kunt in dit korte tijdsbestek heel veel doen. En eigenlijk werkt die limiet ook prima bij het format van deze app, omdat je nu gedwongen wordt om al je leuke ideeën in die 15 seconden te proppen. Daar komt bij, je zult mensen niet snel bereid vinden om steeds weer een van je nieuwe creaties te bekijken als dat veel langer dan 15 seconden gaat duren.

Musical.ly zit technisch erg goed in elkaar. Een druk op de knop en de app begint met filmen, maar als je de knop loslaat stopt het filmen ook direct. Weer opnieuw op de opnameknop drukken en Musical.ly gaat naadloos verder met filmen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheden om bepaalde delen van je video versneld op te laten nemen, en dan een volgende scene juist weer vertraagd. Ook dit loopt naadloos in elkaar over.

Eeuwige roem

Je hebt bij deze app heel veel opties om de video te delen. Je kunt deze gewoon op je eigen Musical.ly-pagina zetten, maar je kunt er ook voor kiezen om de video op meerdere andere manieren te delen. Sympathiek is het ook dat je jouw video zonder problemen kunt downloaden naar je telefoon, tablet of computer. Dat gaat razendsnel en zonder gedoe, wat bij andere, vergelijkbare apps toch wel eens anders is.

Denk voordat je aan de slag gaat met het maken van Musical.ly's wel heel goed na voordat je van alles en nog wat van jezelf gaat posten. Een video kan zomaar populair worden en dan zien niet alleen je vrienden hoe je met een gekke pruik op voor de camera staat te springen. Iets anders om op te letten is de mogelijkheid om zelf geluid bij je video op te nemen. Dit geluid kan door andere filmers heel eenvoudig gebruikt worden in een eigen video. Zo werd de stem van een meisje dat trots met haar gebruikers deelde dat ze een bepaald aantal bezoekers had bereikt door een groot aantal andere Musical.ly-ers ook onder hun video's gebruikt, waarbij het oorspronkelijke meisje aardig werd geparodieerd.

Conclusie

Musical.ly is echt een erg leuke app. Het is leuk om er als volwassene een beetje mee te vogelen, maar het is vooral ook leuk voor kinderen. Zij kunnen niet alleen hun creativiteit kwijt, maar leren ook hoe je de beste camerastandpunten kiest en hoe je in 15 seconden een verhaal vertelt met je video. Let er daarbij wel een beetje op met wie jouw kids hun video's delen. Vrienden en familie mogen alle gekke capriolen en coole moves natuurlijk bekijken, maar je weet maar nooit wie er buiten deze veilige bubble allemaal meekijken...

0 Reactie(s) op: Word wereldberoemd met Musical.ly

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.