Werk-apps blokkeren in het weekend

Door: Wesley Akkerman | 13 september 2019 13:21

Xiaomi Mi 9T Pro
How To

Wanneer je één telefoon gebruikt voor werk en privé, dan komt het waarschijnlijk meer dan eens voor dat je toch even je Slack checkt, je mail opent of Twitter in de gaten houdt voor nieuws of andere ontwikkelingen. Je kunt werkapps natuurlijk verwijderen op vrijdag en op maandag weer installeren, of je gebruikt de app Actiondash op Android. Deze app bouwt voort op de digitale gezondheidsfuncties van Google en helpt voorkomen dat je werkapps in het weekend opent.

Met Actiondash is het mogelijk specifieke tijdsblokken in te stellen waarin een bepaalde app niet gebruikt kan worden. De appmaker noemt dit de Focus-modus. Wanneer je een geblokkeerde applicatie toch probeert te openen, dan word je digitaal op de vingers getikt. Actiondash zal je meteen laten zien hoeveel tijd je deze week al aan, bijvoorbeeld, Slack gespendeerd hebt. Ook zie je wanneer de app weer geopend kan worden en dat je toch echt tot die tijd wat anders moet gaan doen. Wil je toch eerder toegang tot je werkapps, dan kun je dat regelen binnen de instellingen van Actiondash. Ook na het terugdraaien moet je nog vijftien seconden wachten, wat voor veel mensen al genoeg irritatie oplevert om het dan maar te laten. Het is immers te veel moeite.

Automatisch schema van Actiondash

Je kunt dit zien als babysitten voor volwassen, voor de mensen die het niet kunnen laten om toch even snel iets voor werk te checken. Maar in een wereld waar de lijn tussen privé en zakelijk heel snel weg kan vagen door de wondere wereld van het internet, is alle hulp wat ons betreft welkom. Actiondash kan bovendien automatisch schakelen tussen zakelijk en privé door middel van een schema. Zo hoef je er zelf niet heel veel mee bezig te zijn en ben je – voor je er erg in hebt – veel minder met je werk bezig wanneer dat niet hoeft. Andersom kan natuurlijk ook: je kunt apps als Facebook en Instagram blokkeren tijdens de werkuren, zodat je lekker productief kunt blijven.

ActionDash
ActionDash
ActionDash

Focus-modus Actiondash inschakelen

Zo schakel je de Focus-modus van Actiondash in. Eerst moet je de app downloaden uit Google Play Store en hem toestemming geven voor specifieke toegang. Daarna open je de app en tap je op de Focus-banner in beeld. Vervolgens kun je een tijdblok maken waarin een specifieke app geblokkeerd wordt. Wil je een heel weekend blokkeren? Dan moet je er twee aanmaken: eentje voor vrijdag en eentje voor het weekend. Hierna kies je de app uit die je wil blokkeren en klaar is Kees. Mocht je heel snel ingestelde apps willen blokkeren, zonder schema, dan kun je ook een knop toevoegen aan het snelle menu van Android. Wanneer je daar op tapt, dan zullen werkapps ook gedempt worden.

Mocht je overigens gebruikmaken van de Action Launcher van dezelfde ontwikkelaar, dan krijg je toegang tot een handige extra. De ingestelde app zal in het grijs weergeven worden, zodat je mogelijk nog minder verleid wordt de app te openen wanneer dat niet hoeft.

0 Reactie(s) op: Werk-apps blokkeren in het weekend

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.