Werken met meerdere Dropbox-accounts

Door: dirk-schoofs | 28 augustus 2018 10:40

Dropbox logo
How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

De eerste naam die ons te binnen schiet als we het hebben over online opslag, blijft Dropbox. De meeste gebruikers zijn allemaal begonnen met de gratis formule die hen nu 2 GB aan opslagruimte oplevert. Je zit echter snel aan die limiet als je wat videomateriaal en een hoop foto’s in de cloud bewaart. Je kunt ervoor kiezen over te stappen op de betaalde versie, of je probeert een van de trucs om met meerdere Dropbox-accounts te werken.

Tip 01: App en website

De meest eenvoudige manier om twee Dropbox-accounts op dezelfde machine te gebruiken, is een ongebruikelijke combinatie van app en website. Voor je primaire account gebruik je de vertrouwde Dropbox-app. Het tweede account benader je niet via de app, maar via de website. Open een browser in de incognito-modus en surf naar https://www.dropbox.com. Daar log je in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je tweede account. Op deze manier kun je twee accounts tegelijkertijd gebruiken en beschik je dus over het dubbele aan opslagruimte. Er kleven echter enkele nadelen aan: de webversie van Dropbox is niet zo snel als de desktopapplicatie, en de bestanden die je van Dropbox.com downloadt en bewerkt worden niet automatisch gesynchroniseerd. Oftewel, wanneer je veranderingen aanbrengt in gedownload document, moet je dat zelf opnieuw uploaden naar Dropbox. Alleen wanneer je documenten direct in de webversie aanpast, worden de wijzigingen wel meegenomen.

Tip 01 Maak een tweede Dropbox-account aan dat alleen online werkt.

Tip 02: Gedeelde mappen

Om de methode van een combinatie van de desktop- en webapplicatie iets vlotter te laten werken, kun je werken met gedeelde mappen. Hiervoor open je de website van je secundaire Dropbox-account. Daarna klik je aan de rechterkant op de knop Nieuwe gedeelde map. In het volgende venster heb je de keuze: wil je een nieuwe map maken en delen of wil je een bestaande map delen. Het maakt niet uit welke optie je selecteert. Ga je voor een nieuwe map, dan moet je die in het volgende venster een naam geven. Vervolgens geef je je eigen e-mailadres op bij Aan en vergeet vooral niet aan te duiden dat de je de inhoud van de gedeelde map mag bewerken. Klik op de knop Delen om deze actie te voltooien, waarna je nog een bevestigingsmail krijgt dat je toegang hebt tot de gedeelde map van je secundaire account.

Tip 02 Activeer de optie dat de jij de inhoud van de gedeelde map mag bewerken.
Gebruik gedeelde mappen om de combinatie van desktop- en webapplicatie vlotter te laten werken

Extra ruimte

Het gratis lidmaatschap bij Dropbox geeft je 2 GB opslagruimte, maar je kunt de gratis ruimte verder uitbreiden tot zo’n 20 GB. Je krijgt extra ruimte als je de handleiding volledig hebt doorgenomen, wanneer je Dropbox aanbeveelt bij je vrienden en familie of door bijdragen te leveren aan de Dropbox Community.

Er zijn verschillende manieren om meer opslagruimte te verdienen in Dropbox.

Tip 03: Windows-account

Je kunt ook twee Dropbox-mappen op dezelfde pc gebruiken via twee verschillende Windows-accounts. Eerst zorg je ervoor dat je Dropbox op je pc hebt geïnstalleerd. Daarna maak je een extra Windows-account aan. Hiervoor ga je naar Instellingen en daar open je Accounts. Maak een extra profiel aan, deze koppelen aan een Microsoft-account is niet nodig. Dat doe je als volgt: klik op Gezin en andere personen, gevolgd door Iemand anders aan deze pc toevoegen. In het volgende venster klik je op Ik beschik niet over de aanmeldgegevens van deze persoon en ten slotte op Gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen. Nu kun je een gebruikersnaam en wachtwoord instellen voor het nieuwe account.

Tip 03 Maak een nieuw gebruikersprofiel voor een gebruiker zonder Microsoft-account.
Om de Dropbox-accounts naast elkaar te gebruiken, moet je ingelogd zijn op beide Windows-accounts

Tip 04: Zoeken

Nu je tweede Windows-account klaar is, moet je ervoor zorgen dat je op beide accounts tegelijk ingelogd bent. Gebruik daarvoor de sneltoets Win+L zodat je je ook op je secundaire account kunt aanmelden. Installeer nu ook hier Dropbox, maar dan met een andere gebruikersnaam en volg gewoon de gebruikelijke stappen. Wanneer de installatieprocedure is afgerond, schakel je opnieuw naar je oorspronkelijke Windows-account via Win+L. Open de Windows Verkenner en navigeer naar de C-schijf. In de map Gebruikers zie je nu de mappen van de verschillende Windows-accounts. Dubbelklik op het tweede account dat je daarnet hebt aangemaakt. Het systeem waarschuwt dat je momenteel nog geen toegang hebt tot die map, maar met een klik op Doorgaan is ook dat probleem opgelost.

In de map van de tweede gebruiker zit de tweede Dropbox-map. Maak het jezelf gemakkelijk en werk met een snelkoppeling van deze tweede Dropbox-map. Klik er met de rechtermuisknop op en kies uit het contextmenu de opdracht Snelkoppeling maken. Sleep deze snelkoppeling vervolgens naar het bureaublad.

Vergeet niet: om beide Dropbox-accounts naast elkaar te gebruiken, moet je ingelogd zijn op beide Windows-accounts.

Tip 04 Zoek op de C-schijf van de tweede gebruiker de Dropbox-map.

0 Reactie(s) op: Werken met meerdere Dropbox-accounts

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.