Werken met meerdere Dropbox-accounts

Door: dirk-schoofs | 28 augustus 2018 10:40

Dropbox logo
How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 05: MultCloud

Wil je meer dan twee Dropbox-accounts gebruiken en wil je die op een heel eenvoudige manier in het gareel houden, kies dan voor gecentraliseerd cloud-opslagbeheer. MultCloud is een gratis tool waarmee je alle bestanden uit de diverse cloud-opslagdiensten in één werkomgeving beheert. Vanuit één dashboard verplaats je bestanden tussen Dropbox, Google Drive, OneDrive enzovoort. Er zijn geen opslagbeperkingen in MultCloud. Dat hoeft ook niet, want deze dienst werkt louter als doorgeefluik tussen de verschillende opslagdiensten of, in dit geval, tussen verschillende accounts van dezelfde opslagdienst.

Met MultCloud kun je alle bestanden uit cloud-opslagdiensten op één plek beheren

Tip 06: Dropbox toevoegen

MultCloud ondersteunt 26 online diensten. Nadat je bent aangemeld, kom je in het dashboard waar je de dienst selecteert die je aan MultCloud wil toevoegen. Via de knop Add Cloud Drives kom je in een keuzescherm waar je alle diensten aantreft die MultCloud ondersteunt. Klik op de knop Dropbox en onderaan op de blauwe knop Next. In het volgende venster geef je dit account een naam, bijvoorbeeld Dropbox A en klik je op de knop Add Dropbox Account. MultCloud zal automatisch je primaire Dropbox-account selecteren en toevoegen in de linkerbalk.

Tip 06 Door gecentraliseerd opslagbeheer te gebruiken, creëer je heel veel opslagruimte.

Tip 07: Meerdere accounts

Om het tweede (en eventueel nog meer) account toe te voegen, volg je bijna dezelfde weg. Je klikt opnieuw op Add Cloud Drives en selecteert Dropbox. Nadat je op Next hebt geklikt, geef je dit tweede account een nieuwe naam, bijvoorbeeld Dropbox B, waarna je klikt op de blauwe link Click here to register or change the account. Je komt nu op de webpagina van je primaire account terecht. Klik daar rechtsboven op het icoontje van je account en selecteer Afmelden. Hierdoor kom je op de Dropbox-startpagina waar je de inloggegevens van je al bestaande tweede account invoert, of, indien je nog geen tweede account hebt, een nieuw account aan kunt maken. Doorloop de inlog-/aanmeldprocedure en vervolgens is ook dit tweede account in MultCloud te zien.

Tip 07 We hebben vier Dropbox-accounts in MultCloud gezet.

0 Reactie(s) op: Werken met meerdere Dropbox-accounts

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.