Werkt Google Chrome op je smartphone niet? Probeer dit eens

Door: Wesley Akkerman | 10 mei 2020 16:39

How To

Hoewel Google Chrome een fijne browser is, is het helaas geen applicatie zonder gebreken. Het kan nog wel eens gebeuren dat de browser vastloopt, niet goed werkt of heel traag is. Met deze tips helpen we je weer vooruit.

Verschillende dingen hebben invloed op de prestatie van Google Chrome op Android en iOS. Hieronder hebben we suggesties verzameld die je kunt uitproberen wanneer je merkt dat de app niet lekker draait. Voordat je hier echter aan begint, zorg er dan voor dat je de meest recente versie van Google Chrome op je smartphone hebt staan. Je kunt in Google Play en de App Store checken of er een nieuwe versie beschikbaar is.

Wifi of mobiel internet?

Voordat je echter iets onderneemt, kun je checken of het probleem aan je wifi ligt. Ben je thuis en willen de websites niet laden? Schakel dan je wifi uit om te checken of alles wel goed werkt wanneer je gebruikmaakt van je internetabonnement. Doen de problemen zich dan nog steeds voor, dan weet je zeker dat het iets met de app te maken heeft.

Google Chrome opnieuw opstarten

Heel vaak helpt het al wanneer je de app helemaal afsluit en gewoon een keertje opnieuw opstart. Mocht dit niet helpen, dan kun je overwegen je smartphone even uit en aan te zetten.

Tabbladen en apps sluiten

Je kunt allereerst alle tabbladen en andere apps op je smartphone sluiten. Zo weet je zeker dat er niets op de achtergrond blijft draaien wat mogelijk invloed op de prestaties heeft. Soms vergt een website of app meer van je telefoon, waardoor dit vaak de kwaal al oplost.

Cachegeheugen wissen

Soms helpt het ook om het cachegeheugen te wissen (dit is het tijdelijke geheugen van je smartphone). Dat kun je via de Instellingen van Google Chrome regelen (onder Privacy / Browsergegevens). Meestal merk je dat je dit geheugen moet legen als websites niet laden of wanneer je een leeg scherm te zien krijgt wanneer je de app opent.

Foutcode opzoeken

Soms, maar niet altijd, krijg je een foutcode van Google Chrome. Prima, want daarmee kunnen we hopelijk snel achterhalen wat het probleem is. Omdat de browser niet goed werkt op je smartphone, kun je misschien beter de code overnemen in de browser op je computer of een andere smartphone. Ook kun je altijd de hulp inschakelen van mensen op het Chrome-forum en anders kun je contact opnemen met de Google-klantenservice.

0 Reactie(s) op: Werkt Google Chrome op je smartphone niet? Probeer dit eens

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.