What’s my computer doing 1.01

Door: robbin-ooijevaar | 08 april 2010 16:02

Apps & Software

Iedereen kent het verschijnsel. De computer staat aan, maar u zit er niet achter. De harde schijf wordt plotseling actief, ratelt een poosje en wordt weer stil. Hetzelfde herhaalt zich na enige tijd opnieuw.

Zit er een geest in de computer of is het een puistige tiener die uw systeem gekraakt heeft en spam verstuurt? Meestal zijn dit soort acties eenvoudig te verklaren. Een virusscanner onderzoekt uw computer of een programma kijkt even op internet of er een nieuwe versie van zichzelf beschikbaar is. Het programma What’s my computer doing helpt bij het vinden van de oorzaak. What’s my computer doing richt zijn pijlen op de programma’s die uw harde schijf aanspreken en toont deze in een overzichtelijk logboek.

Zodra er een lees- en/of schijfactie plaatsvindt, noteert What’s my computer doing dit in een logboek. Hierbij staat in seconden aangegeven hoe lang geleden de schijfactie heeft plaatsgevonden. Ook kortstondige programma’s die zichzelf snel afsluiten nadat ze gestart zijn blijven niet onopgemerkt en worden rood gemarkeerd.

Een programma als Winword.exe laat zich raden, maar als u iets in het lijstje ziet staat dat u niet herkent geeft What’s my computer doing ook handige details weer over onder meer de maker.

What’s my computer doing geeft inzicht in achtergrond programma’s die uw harde schijf aanspreken.

What’s my computer doing helpt ook bij het handmatig opsporen en verwijderen van virussen en spyware. Met de knop Terminatie proces kunt u een programma uit het geheugen verwijderen. De knoppen Virustotal.com en Kaspersky.com verwijzen naar online diensten waar u een bepaald programma kunt laten inspecteren op mogelijke kwaadwillende inhoud.

What’s my computer doing 1.01

Freeware

Taal Engels

Download 480 KB

OS Windows NT/2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Thomas Hol

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: What’s my computer doing 1.01

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.