Vrijwel alle software die Nirsoft aanbiedt, is ontworpen om een bepaalde lacune in Windows op te lossen of om instellingen te vereenvoudigen. WhatInStartup neemt het opstartproces van uw computer onder de loep en geeft alle programma’s die automatisch starten overzichtelijk weer in een lijst. Het is lastig om precies aan te geven welke programma’s u vervolgens veilig uit die lijst kunt verwijderen. Sommige ervan (zoals uw virusscanner) moeten altijd actief zijn, terwijl andere uw computer onnodig trager maken.

Met WhatInStartup verwijdert u programma’s niet definitief uit de lijst. U kunt automatisch startende programma’s eenvoudig tijdelijk uitschakelen en dit later desgewenst weer ongedaan maken. Bij de betreffende software verschijnen de programmanaam en de naam van de makers in beeld. In de kolom Disabled ziet u aan de status No dat een programma automatisch met Windows opstart. De status Yes geeft aan dat een programma is uitgesloten in het opstartproces. U selecteert een programma door erop te klikken. Als u vervolgens op het rode stoplichticoontje klikt, wordt het programma gedeactiveerd. Herstart uw computer en bekijk het resultaat. U kunt WhatInStartup nu opnieuw opstarten om uw actie eventueel ongedaan te maken. Selecteer in dat geval het gedeactiveerde programma in de lijst en kies vervolgens voor het groene stoplichticoontje.

© PXimport

Met WhatInStartup kunt u het auto­matisch opstarten van programma’s eenvoudig pauzeren.

© PXimport

WhatInStartup 1.32

Freeware

Taal Engels

Download Windows 46 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

 

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten