WhatsApp-contacten toevoegen via QR-codes: zo werkt het

Door: Wesley Akkerman | 24 juni 2020 06:02

WhatsApp vingerafdruk beveiliging instellen
How To

In de nieuwste bèta-versie van WhatsApp op Android, versie 2.20.171, zit een nieuwe functie waarmee je gemakkelijker contacten kunt toevoegen aan je lijst. Het delen van je account kan dan via een QR-code gaan.

Zodoende wordt het dus mogelijk je contactgegevens te delen met iemand, zonder meteen je telefoonnummer in te leveren. Wanneer de andere persoon de QR-code scant, dan ziet die je nummer wel, natuurlijk. Je WhatsApp-account is namelijk onlosmakelijk verbonden met je telefoonnummer, waardoor je daar dus niet aan ontkomt. Gelukkig bestaan er ook communicatiediensten waarbij je je telefoonnummer niet hoeft te gebruiken. WhatsApp is daar in elk geval niet eentje van. En daar verandert deze functie ook weinig aan.

WhatsApp QR-codes

QR-code scannen in WhatsApp

Wanneer je de nieuwste bèta-versie gedownload hebt op je Android-apparaat, dan tref je de nieuwe opties binnen de instellingen aan. Bovenin het scherm zie je je eigen naam en profielfoto staan, evenals de status die je ooit ingesteld hebt. Naast je naam tref je een knopje voor de QR-code aan. Wanneer je daarop tapt, dan kom je uit in een nieuw venster waar de code gepresenteerd wordt – samen met je telefoonnummer.

WhatsApp QR-codes

Ook is er de optie voor het scannen van een code. Die tref je rechts bovenin aan. Uiteraard moet je de applicatie toegang gegeven hebben tot je camera, anders kun je de code niet scannen. Je kunt codes op twee manieren scannen. Dat doe je door direct je camera op de telefoon van een ander te richten of door gebruik te maken van screenshots. De app is namelijk in staat QR-codes vanuit screenshots te scannen, waardoor je dus niet fysiek aanwezig hoeft te zijn wanneer je codes uitwisselt. Dat kan nog wel eens handig zijn als je je eigen telefoonnummer niet kent.

WhatsApp QR-codes

Omdat het nu nog een bèta-functie betreft, kan er nog het één en ander veranderen, natuurlijk. Maar het lijkt erop dat WhatsApp nu de basis heeft staan en daar verder op zal voortborduren. Wellicht dat er nog iets aan de interface wordt gedaan voor de release, maar dat lijkt ons van niet. Wanneer die release precies plaatsvindt, is nu nog niet zeker. Daar heeft de communicatiedienst niets over bekendgemaakt. Het lijkt er wel op dat WhatsApp met deze methode een snelle manier gevonden heeft voor het delen van contactinformatie. En in tijden van sociale afstand, is dat een prima optie om te hebben.

0 Reactie(s) op: WhatsApp-contacten toevoegen via QR-codes: zo werkt het

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.