WhatsApp-gesprekken overzetten naar Telegram: zo doe je dat

Door: Wesley Akkerman | 05 maart 2021 10:58

How To

Er is de laatste tijd veel te doen omtrent WhatsApp, waardoor veel mensen besluiten de overstap te maken naar een andere communicatiedienst. Of dat een handige zet is, is nog altijd de vraag – in Europa ben je als consument namelijk redelijk goed beschermd.

Een veelgebruikt alternatief op WhatsApp is de Russische communicatiedienst Telegram. Met die app kun je chatten en bellen, verstuur je foto’s en video’s, maak je gebruik van stickers en gifjes en bepaal je helemaal zelf hoe de interface eruitziet. Een prima chatapplicatie dus, even los van de privacybezwaren die bestaan. Als je wil overstappen naar Telegram vanuit WhatsApp, dan leggen we je in dit artikel uit hoe je dat doet en waar je aan moet denken.

Telegram-account aanmaken

Telegram is een chatdienst die beschikbaar is op alle belangrijke platformen, waaronder Android, iOS, Windows en macOS. Wanneer je de applicatie voor één van de platformen gedownload hebt, dan kun je een account aanmaken. Om dat te kunnen doen, heb je wel een actief telefoonnummer nodig. Je moet bovendien dat telefoonnummer bevestigen door een verificatiecode in te vullen die naar dat nummer gestuurd is. Je kunt niet doorgaan zonder je telefoonnummer te bevestigen. Heb je dit gedaan, dan vul je je naam in en kunnen we beginnen.

Binnen Telegram open je nu een gesprek met de persoon wiens gesprek je wil overzetten van de ene naar de andere app. Daar komen we later weer op terug. Diegene moet natuurlijk wel Telegram gebruiken. Nu kunnen we beginnen met overzetten.

Terug naar WhatsApp

Om de chats vanuit WhatsApp te importeren naar Telegram, moet je eerst die chats exporteren. Dat doe je door WhatsApp en vervolgens een gesprek te openen. Rechts bovenin tap je op het menu, ga je naar Meer en druk je op Chat exporteren. Je krijgt nu de optie voor het al dan niet toevoegen van alle media in de groep. Kies hier ja als je alles mee wil nemen naar Telegram.

Onderin verschijnt nu een deelmenu waarin je kunt aangeven naar welke app je de zojuist geëxporteerde gegevens kunt overbrengen. In dit menu kies je voor het gesprek dat je net aangemaakt hebt in Telegram. Staat dat gesprek er niet tussen, dan open je Telegram en selecteer je de chat handmatig. Telegram vraagt nu of je de chat wil importeren. Dat wil je, natuurlijk.

Het duurt een paar goede minuten voordat het proces voltooid is. Helemaal wanneer je ook media overzet. Houd ondertussen de app actief en open. Voor groepen zijn de stappen grotendeels hetzelfde. Je kunt kiezen de berichten aan een bestaande groep toe te voegen, maar kunt hiervoor ook een nieuwe groep aanmaken. 

0 Reactie(s) op: WhatsApp-gesprekken overzetten naar Telegram: zo doe je dat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.