WhatsApp krijgt opties voor polls: zo werken die

Door: Wesley Akkerman | 04 mei 2022 11:15

Blog

WhatsApp werkt aan de opties voor het uitvoeren van polls binnen de berichtendienst. Zo kun je binnen een groep heel gemakkelijk vragen wat iedereen wil eten, zonder dat het meteen een heftige discussie hoeft te worden. Maar hoe werken die polls dan precies?

Dat blijkt uit informatie die in handen is van de website WABetaInfo. Dat is een website gespecialiseerd in het ontleden van WhatsApp. Via die site krijgen we vaak functies te zien voor de berichtendienst, voordat het bedrijf ze officieel aankondigt. Heel handig dus, want zo weten we als gebruikers waar we naar kunnen uitkijken.

De volgende optie zijn dus polls. Veel verschillende media bieden soortgelijke functies al aan. Je stelt een vraag en geeft mensen wat antwoordopties, waarna ze kunnen stemmen. Wat je vervolgens met de uitslag doet, moet je zelf weten – maar het kan een handig middel zijn om te weten wat je vanavond wil eten of te achterhalen of iemand patat of friet zegt (daar is natuurlijk maar één antwoord op).

Polls in WhatsApp

Hoe dan ook, polls komen dus naar WhatsApp. Wanneer precies, dat weten we nog niet. Vooralsnog duiken ze alleen op in een recent gelanceerde bètaversie, die overigens alleen beschikbaar is voor iOS-gebruikers. Android-gebruikers vissen dit keer dus achter het net. Meestal is het andersom, dus voor een keertje is dat niet erg.

Wanneer je een poll aanmaakt en die deelt in groepchats, dan kun je groepsleden in totaal twaalf antwoorden voorschotelen. Je kunt die antwoorden in een bepaalde volgorde aanbieden als je dat wil, want je kunt ze achteraf rangschikken. Na het stemmen kan iedereen overigens de resultaten bekijken; dat is wel zo fijn.

Android en iOS

Ondanks het feit dat de polls nu alleen opduiken binnen de iOS-app, is het wel de bedoeling dat Android-gebruikers uiteindelijk eveneens toegang krijgen tot de functionaliteit. Over het algemeen maakt het niet uit of je Android of iOS gebruikt in combinatie met WhatsApp. De versies zijn nagenoeg gelijk aan elkaar, tenzij de app besluit om gebruik te maken van specifieke opties die alleen beschikbaar zijn op een bepaald platform. Polls zijn echter zeer algemeen. Het zou dus een beetje vreemd zijn als dit een exclusieve functie wordt voor één van de twee.

Het is nu wachten totdat WhatsApp de optie uitrolt voor iedereen. Wanneer dat gebeurt, dat is niet duidelijk. De berichtendienst neemt graag de tijd voor het doorontwikkelingen van nieuwe functies. Wanneer het zover is, dan maakt moederbedrijf Meta dat vanzelf bekend.

0 Reactie(s) op: WhatsApp krijgt opties voor polls: zo werken die

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.