Whatsapp maar dan anders (of toch niet?)

© CIDimport

Whatsapp maar dan anders (of toch niet?)

Geplaatst: 1 december 2011 - 07:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Sms'en kost geld, bellen ook maar data verbruiken veel minder, mits er kleine tekstberichtjes gestuurd worden. Appontwikkelaars duiken massaal in dit gat in de markt en komen met alternatieven voor sms. WhatsApp is al tijden onverminderd populair en ook ping!chat is een veelgebruikte app voor het sturen van berichtjes.

Ping!Chat is gemaakt voor het sturen van tekstberichten (eventueel kan er ook multimedia meegestuurd worden) via het datanetwerk. Hierdoor is dit voor iedereen met een databundel veel goedkoper dan het 'ouderwetse' sms'en.

Bij het opstarten moet je je eenmalig registreren, dit kost maar een minuut en dan kan je met de app aan de slag. Andere gebruikers kun je makkelijk vinden via je contactenllijst, Facebook of Twitter. De app ziet er sober maar gelikt en overzichtelijk uit, waardoor deze gelijk heel solide aanvoelt.

Berichten kunnen alleen gestuurd worden naar mensen die ook Ping!Chat gebruiken, maar de service werkt wel heel snel. Hier schuilt ook gelijk een minpunt: lang niet iedereen heeft Ping!Chat. Het aantal gebruikers van WhatsApp ligt veel hoger, waardoor dat aantrekkelijker is, ondanks het feit dat WhatsApp duurder is dan pingchat.

Kortom

Ping!Chat is een prima app om berichten mee te versturen maar het is jammer dat de andere partij ook pingchat moet hebben om deze berichtjes te ontvangen. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de concurrentie maar met name WhatsApp telt veel meer gebruikers waardoor dat een aantrekkelijker optie is. Een concurrent in opkomst is JaxtrSMS, bij deze service heeft de andere partij JaxtrSMS niet nodig om berichten te kunnen ontvangen. Helaas moet aan die app nog veel gesleuteld worden waardoor het nu nog geen echte concurrent is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten