WhatsApp-update neemt Telegram-functies over

Door: Joris Peterse | 15 april 2022 10:18

Nieuws

Een komende update van WhatsApp brengt functies naar de chatapp waar Telegram ook over beschikt. Met zogeheten communities, beheerdersrechten en emoji-reacties wordt WhatsApp binnenkort voor iedereen anders.

De afgelopen weken kregen beta-testers van WhatsApp al andere nieuwe functionaliteit voorgeschoteld. Zo is er bijvoorbeeld meer mogelijk met spraakberichten (ook wel ‘voicies’ genoemd). Bijvoorbeeld om een spraakbericht-opname te pauzeren en het bericht zelf af te spelen voordat je deze verzendt.

Tevens gaat de interface voor de camera op de schop, hoewel Androidgebruikers voor de beste foto- en videokwaliteit nog altijd beter eerst opnames kunnen maken met de reguliere camera-app. Ook wordt het mogelijk om grotere bestanden te delen tot twee gigabyte.

WhatsApp
WhatsApp communities.

Communities en emoji-reacties

De nieuwste updates werden in een blogpost officieel uit de doeken gedaan. Voor veel organisaties, teams, scholen en andere grote groepen worden regelmatig WhatsApp-groepsgesprekken met veel deelnemers gebruikt. Dit is waar Communities voor meer orde moeten zorgen, die in plaats van een druk groepsgesprek meer gebruikt kunnen worden voor aankondigingen. In kleinere discussiegroepen kan er desgewenst verder ge-appt worden zonder dat iedereen in de community wordt blootgesteld aan talloze berichten, zoals dat vaak het geval is bij grote app-groepen.

In de blogpost gebruiken de ontwikkelaars van WhatsApp het volgende praktijkvoorbeeld: “Met Community's kan een schooldirecteur bijvoorbeeld gemakkelijker alle ouders op één plek samenbrengen om cruciale updates te delen en groepen opzetten over specifieke lessen, buitenschoolse activiteiten of vrijwilligersbehoeften”.

De beheerders van zo’n community hebben hierbij ook meer rechten. Bijvoorbeeld om berichten voor iedereen te verwijderen.

WhatsApp
De nieuwe functies van WhatsApp in een overzicht.

Tenslotte is het voor gebruikers (ook in gewone gesprekken en groepsgesprekken) mogelijk om te reageren met een emoji. Deze wordt aan het berichtje geplakt. Zo hoef je niet in een afzonderlijk berichtje met een emoji te reageren. Dit is al mogelijk in bijvoorbeeld Slack of Telegram. Vooral Telegram-gebruikers zal deze update bekend voorkomen, aangezien zowel de emoji-reacties en communities al langer verwerkt zitten in het WhatsApp-alternatief.

0 Reactie(s) op: WhatsApp-update neemt Telegram-functies over

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.