WhatsApp voegt nieuwe mogelijkheden spraakberichten toe

Door: Joris Peterse | 31 maart 2022 10:28

Nieuws

WhatsApp gaat nieuwe mogelijkheden krijgen voor het verzenden van spraakberichten. Zo kunnen WhatsApp spraakberichten bijvoorbeeld als concept opgeslagen worden en je kunt spraakopnames pauzeren.

WhatsApp spraakberichten, soms ook wel ‘voicies’ genoemd, zijn de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden. Het opnemen van een audioberichtje is bijvoorbeeld makkelijker en sneller dan deze uittypen. Vooral als het bericht wat langer van aard is. Functioneel zijn de spraakberichten echter nog wat beperkt. Daar gaat verandering in komen, aldus de ontwikkelaars. In een blogpost doen ze uit de doeken welke veranderingen te wachten staan.

WhatsApp
Nieuwe functies voor WhatsApp spraakberichten.

Opnames pauzeren

De grootste vernieuwing is dat je nu opnames kunt pauzeren. Zo hoef je niet je spraakberichtje helemaal opnieuw te starten als iets je opname onderbreekt. Ook kun je je spraakbericht nu eerst terugluisteren voordat je hem verstuurt – wat ook geen overbodige luxe lijkt.

Ook als ontvanger heb je meer mogelijkheden. Al eerder is het mogelijk gemaakt om voiceberichten versneld af te spelen. Nu kun je dit afspelen ook op de achtergrond laten gebeuren, zodat je over kunt schakelen naar een ander gesprek of andere app tijdens het afspelen. Wanneer je een spraakbericht pauzeert onthoudt WhatsApp ook waar je bent gebleven, zodat je niet opnieuw hoeft te zoeken waar je gebleven bent in het gesprek. En mocht je toch nog op zoek moeten in een spraakbericht, dan zie je dat deze met geluidsgolfjes visueel is vormgegeven. Dat zou zoeken makkelijker moeten maken

Wanneer de nieuwe functies voor spraakberichten precies beschikbaar zijn is nog niet bekend. WhatsApp verwacht dat deze in de ‘komende weken’ worden uitgerold.

0 Reactie(s) op: WhatsApp voegt nieuwe mogelijkheden spraakberichten toe

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.