When a plan comes together

Door: Anna Sonnemans | 02 september 2011 09:09

Apps & Software

Een game gebaseerd op een film die is gebaseerd op een televisieserie die, ondanks veel fans, niet echt bekend staat om haar hoogwaardige kwaliteit. Dat levert of een heerlijk nostalgische cultgame op of geldverspilling.

The A-Team voor de iPhone neigt naar het laatste. Het is niet dat de game ongelooflijk slecht is, maar saai is het wel. Om te beginnen: het verhaal is een zogenoemde prequel op de film. Waar dat verhaal precies over gaat, behalve over het neerhoeken van corrupte lieden in naam van gerechtigheid, is niet helemaal duidelijk, maar dat was in de serie ook niet echt een prioriteit. Hannibal moet in ieder geval de ontvoerde Murdock, Face en B.A. bevrijden om als het A-Team met een goed doordacht plan en noest geknutsel weer boeven te vangen als vanouds.

When a plan comes together

Hoe doet het A-Team dat? Door wat rond te wandelen en op de automatische piloot slechteriken dood te schieten (ja, in deze game gaan ze echt dood). Dat is eigenlijk alles. Met Hannibal en de andere leden, waartussen je kunt wisselen, loop je tijdens elke missie over een top down-kaart. Komt er een vijand in het vizier, dan wordt deze dus automatisch neergeknald. Raakt die vijand een van onze helden, dan zal hij gewond raken en in het ergste geval het loodje leggen. Om het nog makkelijker te maken, lapt de bekende zwarte mini uitgeschakelde leden weer op.

Kortom

Deze game probeert te teren op het succes van de serie met one liners, overdreven personages, een gebrek aan verhaal, de na druk op geweld en tot slot de beroemde theme song. In dit opzicht is de game prettig herkenbaar. Het besturen van de hele cast, van Hannibal tot B.A. is echter overbodig als je enkel kunt rondlopen en zij op de automatische piloot het vuile werk voor je opknappen. De gameplay, dat wat het spel daadwerkelijk een leuke game moet maken, is gewoon totaal onindrukwekkend. Dat gepaard met de meeste simpele graphics denkbaar, zorgt ervoor dat The A-Team voor de iPhone de titel niet waardig is.