WhoCrashed 3.02

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 24 augustus 2011 13:02

Apps & Software

Wanneer u te kampen hebt met een crashende computer, dan is dat erg vervelend. Nog vervelender is wanneer dit niet eenmalig is, maar de computer blijft crashen en u geen enkel idee hebt waarom. Precies om die reden is WhoCrashed in het leven te roepen.

WhoCrashed is eigenlijk een hele korte versie van het televisieprogramma CSI. Er is iets mis, onderzoek wordt verricht en de dader wordt gevonden. Waar CSI daar echter standaard 45 minuten voor nodig heeft, doet WhoCrashed het in een paar seconden. Wanneer uw computer crasht worden er dumpbestanden weggeschreven op uw computer die informatie bevatten over de crash. WhoCrashed scant deze bestanden en gaat vervolgens op zoek naar de oorzaak van de crash.

Wanneer u klikt op Analyze, wordt de oorzaak van een recentelijke crash gezocht.

WhoCrashed vindt overigens geen informatie die u niet zelf al hebt gezien. Wanneer Windows crasht en een bluescreen toont, dan staat daar vaak alle informatie die u nodig hebt. Het probleem is echter dat dit vaak zo veel en zo onduidelijk is, dat u er niets wijzer uit wordt. WhoCrashed filtert daarom de beschikbare informatie en toont u alleen dat waar u echt iets aan hebt. In die informatie zitten nog steeds wel onduidelijke codes, maar nu inclusief een korte omschrijving van wat het probleem veroorzaakt kan hebben. Daarna volgt nog wat belangrijke informatie van WhoCrashed zelf, en deze is wellicht nog het meest waardevol. Deze informatie geeft namelijk aan of het gaat om een hardwareconflict (ernstig) of dat de crash veroorzaakt is door een programma en zo ja welk (minder ernstig, deze kunt u de-installeren). Extreem handig is overigens dat u het programma ook kunt gebruiken om andere computers in het netwerk te scannen.

Het programma vertelt u vervolgens wat de mogelijke oorzaak is.

Toegegeven, WhoCrashed is een 'one trick pony': het kan verdraaid weinig. Maar wanneer u een crash hebt of een computer die maar blijft herstarten (u kunt WhoCrashed dan in veilige modus starten), dan is dit programma goud waard. Starten, scan draaien, en een paar seconden later weet u met welke software of welk hardwarecomponent u een hartig woordje moet spreken.

WhoCrashed 3.02

Freeware

Taal Nederlands

Download 1,48 MB

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 5,39 MB harde-schijfruimte

Maker Resplendence Software Projects

Oordeel 7/10

Pluspunten

Snelle scan van het probleem

Ook scannen over het netwerk

Oorzaak en mogelijke oplossing getoond

Minpunten

Een linkje naar bijgewerkte drivers zou niet misstaan

Weinig functionaliteit

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: WhoCrashed 3.02

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.