Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Overzichtelijk wijzigingen bijhouden in Word

Door: Martin Gijzemijter Martin | 01 mei 2017 13:16

None
Apps & Software

Wellicht heb je wel eens een Word-document voor je kiezen gekregen waarin iemand de functie 'wijzigingen bijhouden' had aangezet. Kan handig zijn, maar als er veel wordt veranderd kan een document in een kermis van kleuren veranderen waarin bijna niet meer te werken is. Gelukkig is het op te lossen en kun je ook op een overzichtelijke manier wijzigingen bijhouden in Word.

Het is niet zo dat de functie Controleren / Wijzigingen bijhouden alleen maar onoverzichtelijk werkt als je er geen ervaring mee hebt. Zelfs de meest ervaren gebruikers vinden dat - wanneer alle wijzigingen worden geaccepteerd - er op sommige plekken spaties ontbreken of juist teveel staan, simpelweg omdat je door alle rode tekst heen niet goed kunt zien hoe de tekst er uiteindelijk uit komt te zien. Dat kan juist leiden tot extra fouten in plaats van tot het verminderen van fouten, waar de functie oorspronkelijk voor bedoeld is.

Wijzigingen bijhouden in word

Wijzigingen overzichtelijker bijhouden

Om die reden is het goed om te weten dat Word tegenwoordig drie modi heeft voor het bijhouden van wijzigingen. Wanneer je in Word klikt op het tabblad Controleren in het lint bovenin, dan zie je naast de optie Wijzigingen bijhouden (zorg dat die functie dus aanstaat) een kopje staan genaamd Alle markeringen. Dit is de standaardmodus waarin alle wijzigingen worden weergegeven.

Wanneer je hierop klikt, zie je echter nog een aantal andere modi. Ga je bijvoorbeeld voor Eenvoudige markering, dan wordt de tekst zelf met rust gelaten, en wordt er alleen een horizontale lijn voor de betreffende regel gezet om aan te geven dat er in die regel een correctie is gedaan. De overige twee opties zijn niet zo nuttig, omdat je dan helemaal geen markeringen meer ziet en dat schiet z'n doel in dit geval voorbij.

De optie Eenvoudige markering zorgt er in ieder geval voor dat het duidelijk is dat er in die regel iets aangepast is. Als de persoon in kwestie wil weten wát precies, kan hij zij op de horizontale lijn klikken om de correcties weer te geven.

Wijzigingen bijhouden in word

1 Reacties op: Overzichtelijk wijzigingen bijhouden in Word

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 weken geleden AppieKappie
  Laatste zin: "Als de persoon in kwestie wil weten wát precies, kan hij zij op de horizontale lijn klikken om de correcties weer te geven."

  CORRECTIE:
  Als de persoon in kwestie wil weten wát precies, kan hij zij op de VERTICALE lijn klikken om de correcties weer te geven.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.