WikiTaxi 1.3.0

Door: | 30 november 2010 12:11

Apps & Software

WikiTaxi zorgt ervoor dat u bij Wikipedia kunt zonder online te zijn. Dat doet u door een kopie te maken van de database van Wikipedia en deze vervolgens om te zetten naar het WikiTaxi-formaat. WikiTaxi zelf werkt eenvoudig, maar het vinden van de juiste database kan nogal lastig zijn.

Download het programma en pak het uit. Start het programma en volg een van de links om een database lokaal op te slaan. De database voor de Nederlandse versie staat op dumps.wikimedia.org/nlwiki en is circa 600 MB groot. Kies de map met de meest recente datum en download het bestand pages-articles.xml.bz2. Start de WikiTaxi Importer en selecteer het zojuist gedownloade bestand. Soms verschijnt daar de knop Opslaan in plaats van Openen. Kopieer dan de regel met de locatie en plak deze handmatig in het veld voor het invoerbestand. Geef vervolgens een naam aan de database voor na de conversie. Sluit af met een klik op Import Now!. Het omzettingsproces kan snel een minuut of 10 duren. Laad vervolgens het taxi-bestand en u kunt door de hele database zoeken. Soms krijgt u hier hetzelfde probleem als bij het laden in het conversieprogramma. Een oplossing is dubbelklikken op het taxi-bestand en dan Windows laten kiezen met welk programma u het wilt openen. Blader naar WikiTaxi en kies daarvoor. Zo lukt het wel. Alle artikelen die online staan, zijn dan ook terug te vinden in WikiTaxi.

Het downloaden en omzetten van de Wikipedia-database is even wat werk, maar daarna hebt u een handige offline kopie.

WikiTaxi 1.3.0

Freeware

Taal Engels

Download 1,6 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.