WinCDEmu 3.6

Door: robbin-ooijevaar | 13 september 2011 12:03

Review

Films en programma's worden op internet vaak aangeboden als iso-bestand. Van dit zogenaamde image-bestand kunt u met een brandprogramma een originele cd of dvd herstellen. Dankzij WinCDEmu hoeft u het iso-bestand niet te branden om de inhoud van het iso-bestand te openen. Het iso-bestand uitpakken met een archiveringsprogramma als Winrar is eveneens overbodig.

WinCDEmu koppelt een schijfletter in Start / Computer aan het iso-bestand. Dit koppelen wordt mounten genoemd. Na de installatie kunt u dubbelklikken op een iso-bestand. WinCDEmu vraagt welke schijfletter u hieraan wilt koppelen, kies bijvoorbeeld V. Bevestig met OK en de inhoud van het iso-bestand verschijnt tussen uw lijst opslagapparatuur in Start / Computer. Na een herstart van de computer wordt het iso-bestand automatisch ontkoppeld, vergelijkbaar met het verwijderen van een cd of dvd uit het laatje. U kunt dit ook handmatig doen. Klik rechts op de schijfletter en kies Uitwerpen om het iso-bestand te ontkoppelen (unmounten). Tijdens de installatie van WinCDEmu kan Windows een waarschuwing geven omdat een stuurprogramma niet juist ondertekend is. De oorzaak ligt bij de virtuele cd/dvd-speler die geïnstalleerd wordt door WinCDEmu. Niets om u zorgen over te maken, het kan geen kwaad. Mocht u hierbij toch uw bedenkingen hebben, dan kunt u de installatie afbreken.

WinCDEmu koppelt een iso-bestand aan een schijfletter en maakt zo de inhoud leesbaar zonder een cd of dvd te branden.

WinCDEmu 3.6

Freeware

Taal Nederlands

Download 812 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: WinCDEmu 3.6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.