Windfinder Pro: Wat doet de wind?

Door: ringo-van-dorst | 12 december 2011 09:00

Apps & Software

Voor velen is een kijkje op buienradar onderdeel van de routine, bijvoorbeeld als een dag(deel) buitenshuis doorgebracht zal gaan worden en het weer er niet al te florissant uitziet. Maar wat doe je als de regen je niet interesseert, maar de wind des te meer? Windfinder Pro checken lijkt een slimme keuze!

De app is voornamelijk interessant voor watersporters, paragliders en vliegeraars en laat je per uur zien wat nu en de komende dagen in de toekomst de windsnelheid en temperatuur zullen zijn. Ook is er een soort windradar, waar de luchtdruk in kleur en de windsnelheid als een veld van pijlen over het land wordt weergegeven en vooruitgespoeld kan worden in de tijd, net als in buienradar.

Uit berichten uit de App Store blijkt dat de app vroeger gratis was, maar dit is momenteel niet meer het geval. Naast de aanschafprijs zijn er in-app aankopen aanwezig, de zogenaamde wind-alerts. Deze geven je een push-melding als de wind aan bepaalde door jou gestelde eisen voldoet. Wellicht handig, maar wel prijzig.

De app is grotendeels in het Nederlands vertaald, wat een aardig gebaar is van de makers. Echter, de nieuwsberichten zijn volledig in het Engels en ook sommige onderdelen van de menu's zijn onvertaald gebleven. Sommige termen en knoppen zijn ook niet helemaal duidelijk, wat ligt aan de wat minder zorgvuldige vertaling.

Kortom

Ben je erg gesteld op informatie met betrekking tot de wind, dan is Windfinder Pro een goede app voor jou. Zo niet, dan kan je deze met een gerust hart links laten liggen.

0 Reactie(s) op: Windfinder Pro: Wat doet de wind?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.